Spania. Româncă, arestată imediat după ce a născut cu polițiștii lângă ea

Spania. Româncă, arestată imediat după ce a născut, cu polițiștii lângă ea

Poliția Națională din Spania a arestat o româncă ce tocmai născuse și alți doi conaționali, pentru implicarea lor într-un presupus caz de tranzacționare a unui nou născut, scrie cotidianul El Mundo.

Ancheta a demarat marți, când românca, în vârstă de 28 de ani a născut un băiat la spitalul regional Don Benito-Villanueva, în Badajoz.

Lucrătorii unității medicale au sesizat poliția, după ce au constatat că datele apărute în carnetul de sănătate al mamei nu coincideau cu aspectul fizic al acesteia.

În urma anchetei s-a constatat că femeia însărcinată, în vârstă de 28 de ani, fusese adusă în Spania din România de un cuplu de români care plănuiseră ca după naștere să devină în mod oficial părinții nou-născutului.

Maternitatea surogat este interzisă în Spania de Legea 14/2006, ceea ce înseamnă că spaniolii care doresc să o folosească pentru a deveni părinți sunt obligați să călătorească în străinătate.

Cuplul de români s-a gândit planul lor nu avea cum să fie descoperit. Totul părea să meargă perfect: călătoria plătită a gravidei până la Don Benito, plus suma oferită pentru copilul ei în valoare de 2.000 de euro.

În noaptea de luni spre marți, gravida, cuprinsă de durerile travaliului, și presupusul tată s-au prezentat la spitalul Don Benito-Villanueva unde au prezentat la internare carnetul de sănătate al soției, în vârstă de 43 de ani, care aștepta acasă.

Personalul spitalului a chemat poliția chiar în noaptea internării.

Medicii au fost intrigați de carnetul de sănătate prezentat la internare includea istoricul clinic și reflecta și o diferență evidentă de vârstă, 15 ani, observată vizual de medici.

Decisiv a fost faptul că în carnet era menționat faptul că pacienta suferise o operație de apendicită, iar pe trupul femeii venite să nască nu exista nicio cicatrice.

Presupusul tată a început să răspundă incoerent și din ce în ce mai nervos la întrebările personalului medical. El a devenit din ce în ce mai neliniștit la apariția polițiștilor.

Bărbatul nu a putut lămuri de ce presupusa lui soție nu prezentase documente originale la internare, ci doar o fotocopie a cardului de sănătate și de ce informațiile conținute document, precum operația de apendicită, nu se potriveau cu examinarea fizică.

Pe carnet a apărut și o altă informație concludentă: românca de 43 de ani a suferit mai multe încercări nereușite de fertilizare in vitro (FIV).

În cele din urmă, românul le-a spus polițiștilor că el și soția lui plătiseră 2.000 de euro în România pentru cumpărarea nou-născutului, recunoscând că femeia venită să nască nu era soția lui.

Ulterior românca de 28 de ani a născut un băiețel și atât copilul cât și mama sunt într-o stare bună de sănătate.

Copilul a fosr preluat se Serviciile de Asistență Socială și se așteaptă decizia Judecătoriei  din Don Benito, pentru ca autoritățile să decidă cine trebuie să aibă grijă de nou-născut.

Cuplul de români și mama nou-născutului au fost arestați și urmează să ca miercuri să fie din nou interogați, în prezența unui interpret.

Avocatul care-i reprezintă, a declarat că e vorba despre o neînțelegere și că, de fapt, cuplul s-a oferit să o ajute pe tânăra care vrea să se stabilească în Spania împreună cu copilul și niciodată nu s-a pus problema ca bebelușul să fie vândut românilor.