3dots.ro

Spania. Metoda prin care o familie de români a încercat să pună mâna pe apartamentul închiriat

Spania. Metoda prin care o familie de români a încercat să pună mâna pe apartamentul închiriat

O femeie din Spania care a închiriat un apartament unei familii de români a constatat că după ce nu mai primise chiria din noiembrie, anul trecut, atunci când încercat să stea de vorbă cu chiriașii, aceștia i-au oferit femeii un bolid de lux, la schimb, pe apartament, scrie elprogreso.es.

Proprietara locuinței, din Lugo, a primit, joi, cheile de la apartamentul ei, după ce a apelat la ajutorul unei companii, ”Mi Casa no es la Tuya”, specializaă în evacuarea chiriașilor care fac probleme.

Ea spune că a rămas totuși impresionată de faptul că imobilul se afla în stare bună, fără aproape nicio deteriorare.

Francisco Ojea, proprietarul ”Mi Casa no es la Tuya”, afirmă că familia de români ”face parte dintr-o mafie românească pe care am întâlnit-o deja de șase sau șapte ori în Lugo” și a cărei practică obișnuită este de a nu mai plăti și de a cere bani pentru a părăsi apartamentul.

În acest caz, potrivit lui Ojea, ”nu au fost plătiți cu nimic, au plecat de bună voie”, românii luând decizia de a părăsi apartamentul pentru că, spune le, ”am venit foarte des și i-am deranjat foarte mult până când au acceptat să predea cheile.”

Familia de români care a închiriat locuința a semnat un contract legal cu proprietara și a plătit câteva luni, până când, în urmă cu cinci luni, au încetat să mai facă plata chiriei.

”Au vrut să negocieze cu proprietara și chiar i-au oferit un BMW de lux în schimbul păstrării apartamentului”, spune Ojea.

Acest schimb ar fi fost posibil pentru ei, deoarece una dintre afacerile în care sunt implicați este cumpărarea și vânzarea de vehicule second-hand.

Deși orice caz poate fi inclus acum în categoria ocupării abuzive a unei locuințe, acesta nu a fost cu adevărat un caz de ocupare abuzivă, deoarece a existat un contract anterior.

Având în vedere dovezile că acesta a fost încălcat, proprietarul ar fi trebuit să se adreseze jurisdicției civile pentru a cere o datorie și evacuarea.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs