3dots.ro

Spitalul Municipal Câmpina a vrut să cumpere ultimul model de iPhone 14, dar a anulat licitația după ce media a devenit interesată de subiect

Spitalul Municipal Câmpina a vrut să cumpere ultimul model de iPhone 14, dar a anulat licitația după ce media a devenit interesată de subiect

Conducerea Spitalului Municipal din Câmpina a făcut un pas înapoi după ce în media a apărut informația că a achiziționat ultimul model de iPhone, 14, care a costat peste 5.000 de lei.

Banii folosiți pentru cumpărarea smartphone-ului proveneau din donații de la oamenil pentru tratamentul pacienților și plata facturilor.

Luni dimineață, managerul spitalului din Câmpina s-a răzgândit și a anulat achiziția. 

Imaginile filmate la spitalul din Cîmpina arată situația dificilă în care se află unitatea. Acolo se fac lucrări de reabilitare, iar unitatea sanitară are de achitat facturi mari la energia electrică.

Pe site-ul spitalului sunt făcute publice conturi unde pot fi făcute donații, ele fiind postate din perioada pandemiei.

Spitalul a plătit din donații inclusiv testele pentru angajații unității sanitare, după ce viceprimarul din Câmpina a declarat că această achiziție nu era oportună.

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, a declarat la Digi24 că achiziția e "imorală și arată lipsa de respect și de viziune managerială, dar și egoism" din partea managerului.

Potrivit lui Barbu, spitalul are foarte multe lipsuri, iar cu banii respectivi se puteau cumpăra 2 – 3 telefoane pentru medicii de gardă sau cei care comunică pentru telemedicină sau transferul pacienților.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs