Un bărbat care și-a fracturat piciorul, refuzat la Urgențe de ortoped. Soția: «Nu vă este ruşine? Nu aveţi remuşcări?»

23 Noi 2020 | scris de Monica Pavelescu

Un bărbat din Sibiu, confirmat cu coronavirus, care a suferit o fractură la picior, a mers la UPU Sibiu pentru a cere ajutor.

Un bărbat care și-a fracturat piciorul, refuzat la Urgențe de ortoped. Soția: «Nu vă este ruşine? Nu aveţi remuşcări?»

Medicul ortoped de gardă de la UPU a Spitalului Județean Sibiu a refuzat să acorde îngrijiri unui pacientului infectat cu SARS-CoV-2, care a suferit o fractură la nivelul piciorului, deși unitatea medicală în care lucrează este spital Covid.

Alexandra, soţia bărbatului căruia i s-a refuzat ajutorul medical, a scris pe Facebook despre experienţa trăită.

Ea spune că soţul ei şi-a fracturat piciorul în urmă cu o săptămână, iar sâmbătă au apărut complicaţii. Fiind sâmbătă, femeia s-a speriat, a luat legătura cu un alt medic prin telefon şi, neştiind cât de gravă este situaţia, a decis să meargă la UPU Sibiu, pentru un control.

”Sunt şocată de cele întâmplate. Cum să ţi se refuze controlul şi tratamentul la urgenţe, pe motiv ca esti pozitiv COVID??? La Urgenţe, într-un spital COVID!

Am sunat la Salvare, au venit să îl ia. Dar, ajuns la spital, acesta află că medicul de gardă de pe ortopedie refuză să îl vadă, deoarece el nu acceptă să vadă pacienţi pozitivi Covid.

Am cerut un document în care să explice în scris motivul pentru care, un pacient ajuns în Urgenţe, fie el şi pozitiv, nu primeşte îngrijiri. Adică cum? Dacă eşti pozitiv, gata, poţi să mori? Nu le mai pasă de tine?

Nu vă este ruşine? Nu aveţi remuşcări? Ca soţul meu, mulţi alţii.. Chiar nu vă pasă? Eu vă înţeleg teama, dar atunci când ştiaţi că lucraţi unde lucraţi, la ce vă aşteptaţi, în aceste timpuri de pandemie? Doar persoane sănătoase, fără alte afecţiuni? Noi eram printre cei ce ne protejam, şi uite tot am luat”, scrie Alexandra.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au transmis că s-au autosesizat, iar conducerea unităţii medicale are o anchetă în derulare privind această situaţie.

Nu este singurul caz de acest gen petrecur la Spitalul Județean Sibiu, ăn luna aprilie, când spitalul primea doar cazuri COVID, un bărbat a acuzat faptul că mama sa a murit în chinuri, după ce a îndurat dureri greu de imaginat, pentru că nu a primit ajutor medical, deşi suferise o fractură.


CLICK - Follow us on Google News