Mărturie din spitalul din Suceava: «Din sacii negri cu care sunt cărați morții se aud sunând telefoanele»
Spitalul Județean Suceava este un exemplu de gestionare defectuoasă din toate punctele de vedere, de la cel administrativ, la cel medical.
De la faptul că nu a reușit să izoleze infecția cu noul coronavirus, ba mai mult, reușind s-o răspândească în rândul cadrelor medicale, la cel în care nu a raportat DSP numărul real al bolnavilor decedați din cauza Covid 19.
Nepoata unui pacient care a murit luni dimineață în acest spital, relatează situația din această unitate medicală, care a devenit o sursă de infecție pentru pacienți și medici deopotrivă.
Pacientul fusese internat cu patru zile în urmă, având simptome de astm. Potrivit declarațiilor nepoatei sale, el nu a fost testat pentru coronavirus, iar familia așteaptă acum să afle rezultatul testelor făcute după decesul său.
”Unchiul meu a murit dimineață la ora 5. Nu răspundea la telefon și familia a intrat în panică, nimeni nu știa nimic. Avem în famillie o doctoriță care a dat telefoane în tot spitalul și așa a aflat că e mort. A aflat de la morgă.
Cu o zi în urmă, unchiul meu spunea familiei că din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele. Erau rudele care sunau să afle ce se întâmplă cu ei. Unchiul meu a fost marcat de această imagine. În cele din urmă, și el a murit în spital”, a mai spus Gianina Ursu, pentru g4media.ro.
De ce a fost nevoie de zeci de telefoane pentru a afla situația pacientului internat?
”Doctoriței din familia noastră care a încercat să afle ce se întâmplă i s-a spus că unchiul meu nu avea telefon și de asta nu au putut să anunțe familia că a murit. Dar el avea telefon, așa a ținut legătura cu familia. În plus, pe fișa de internare e trecut numărul de telefon al familiei, dar nu a sunat nimeni”, a mai povestit nepoata pacientului decedat.
Ce se întâmplă acum? ”Nu știm diagnosticul, familia e la morgă și așteaptă să îl poată lua, dar nu știm cât durează, sunt 20 de morți acolo”.