Mărturie din spitalul din Suceava: «Din sacii negri cu care sunt cărați morții se aud sunând telefoanele»

31 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Spitalul Județean Suceava este un exemplu de gestionare defectuoasă din toate punctele de vedere, de la cel administrativ, la cel medical.

Mărturie din spitalul din Suceava: «Din sacii negri cu care sunt cărați morții se aud sunând telefoanele»

De la faptul că nu a reușit să izoleze infecția cu noul coronavirus, ba mai mult, reușind s-o răspândească în rândul cadrelor medicale, la cel în care nu a raportat DSP numărul real al bolnavilor decedați din cauza Covid 19.

Nepoata unui pacient care a murit luni dimineață în acest spital, relatează situația din această unitate medicală, care a devenit o sursă de infecție pentru pacienți și medici deopotrivă.

Pacientul fusese internat cu patru zile în urmă, având simptome de astm. Potrivit declarațiilor nepoatei sale, el nu a fost testat pentru coronavirus, iar familia așteaptă acum să afle rezultatul testelor făcute după decesul său.

”Unchiul meu a murit dimineață la ora 5. Nu răspundea la telefon și familia a intrat în panică, nimeni nu știa nimic. Avem în famillie o doctoriță care a dat telefoane în tot spitalul și așa a aflat că e mort. A aflat de la morgă.

Cu o zi în urmă, unchiul meu spunea familiei că din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele. Erau rudele care sunau să afle ce se întâmplă cu ei. Unchiul meu a fost marcat de această imagine. În cele din urmă, și el a murit în spital”, a mai spus Gianina Ursu, pentru g4media.ro.

De ce a fost nevoie de zeci de telefoane pentru a afla situația pacientului internat?

”Doctoriței din familia noastră care a încercat să afle ce se întâmplă i s-a spus că unchiul meu nu avea telefon și de asta nu au putut să anunțe familia că a murit. Dar el avea telefon, așa a ținut legătura cu familia. În plus, pe fișa de internare e trecut numărul de telefon al familiei, dar nu a sunat nimeni”, a mai povestit nepoata pacientului decedat.

Ce se întâmplă acum? ”Nu știm diagnosticul, familia e la morgă și așteaptă să îl poată lua, dar nu știm cât durează, sunt 20 de morți acolo”.


CLICK - Follow us on Google News