Medicii specialiști de la Colentina iau în calcul să plece, deoarece spitalul tratează doar bolnavi COVID

08 Mar 2021 | scris de Monica Pavelescu

Nemulțumiri uriașe la Spitalul Colentina din Capitală. Managerul instituției spune că unele cadre medicale se plâng că pacienții cu boli cronice nu mai au acces în acest spital și iau în calcul să plece, pentru că nu mai pot profesa, din cauza faptului că unitatea medicală tratează doar bolnavi de COVID. 

Medicii specialiști de la Colentina iau în calcul să plece, deoarece spitalul tratează doar bolnavi COVID

"Nu am avut niciun pacient cronic și au fost probabil zeci de mii de pacienți cu boli cronice care n-au avut acces la noi. Avem aproape 30 de secții, unele sunt chiar de mare performanță, unele chiar unice, cum ar fi dermatologie, boli parazitare, cardiologie, care sunt mai utile în zona mixtă de funcționare.

Am avut rezidenți care au făcut rezidențiatul aici și s-au reorientat. Oamenii nu pot fi constrânși să stea în Colentina. După un an în care specialiștii de mare anvergură nu și-au putut face profesia, sunt mai mulți specialiști care probabil se vor reorienta.

Pentru noi, ca spital, va fi o mare dramă să îți pierzi specialiștii, pentru că cel mai important e tratamentul pacientului, iar pacientul îl putem trata cu un specialist", a precizat managerul spitalului, Victor Cauni, la Digi24.

La Colentina, din 300 de paturi sunt ocupate doar 150 de pacienti cu COVID , iar la ATI sunt 17 pacienți.

Victor Cauni a spus că spitalul dorește să revină în zona de spital, mixt, în care să fie îngrijiți și pacienți COVID, dar și cei non-COVID, care sunt mult mai numeroși.

"Într-un an, am asigurat internare la puțin peste 3.000 de pacienți COVID, iar într-un an pre-pandemic avem mai mult de 30.000 de pacienți.

Când statisticile ulterioare vor arăta și dramele care se pot întâmpla la pacienții cu afecțiuni cronice, care nu au putut fi tratați, e o mare problemă", a afirmat Victor Cauni.


CLICK - Follow us on Google News