Aștia suntem! Dispersoare cu dezinfectant, furate de pe pereți la Spitalul Colțea

01 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Avem o părere foarte bună despre noi, ca nație, ca educație, ca nivel de civilizație. Ne oțărâm tare când alții ne cataloghează altfel, dar de fapt drama noastră constă în faptul că nu știm să ne percepem așa cum suntem de fapt, plini de defecte, pe care nu le vom putea corecta niciodată, pentru că nu ni le asumăm... 

Aștia suntem! Dispersoare cu dezinfectant, furate de pe pereți la Spitalul Colțea

În multe din spitalele din țară s-au instalat dispersoare cu biocid pentru dezinfectarea mâinilor, acțiune începută de mai multă vreme sau recent, devenită esențială în pandemia COVID-19.

Miercuri dimineață, medicii din spitalul bucureștean Colțea au sesizat că multe dintre dispersoarele montate pe perete au dispărut, ”cu tot cu mecanism, care a fost distrus”.

”Am ajuns la spital și am văzut cum au dispărut de pe pereți dezinfectanții pentru mâini, pe care-i foloseau și pacienții, dar și noi, personalul medical. Au rămas doar suporturile. I-au luat cu tot cu cutii, distrugând și mecanismul.

Doctorul nu vrea o anchetă care să stabilească vinovații, doar a împărtășit senzația pe care a trăit-o. ”M-am simțit, dintr-odată, inutil. La ce folos atâta luptă?”.

Medicul crede că pacienții au furat dezinfectantul ca să plece acasă cu el, să se protejeze. Dar, indiferent cine a făcut asta, întâmplarea spune multe despre noi.


CLICK - Follow us on Google News