3dots.ro

Chirurg, ironii despre sporul de praf acordat unor bugetari: «Nu e mai ieftin să le cumpere câte un aspirator la fiecare?»

Chirurg, ironii despre sporul de praf acordat unor bugetari: «Nu e mai ieftin să le cumpere câte un aspirator la fiecare?»

Medicul Paul Ichim, şeful Secţiei Chirurgie de la Spitalul Judeţean Galați, este unul dintre cei mai apreciaţi chirurgi gălăţeni.

Chirurgul gălățean a simțit nevoia să comenteze informațiile apărute în media, referitoare la acordarea sporurilor în regimul celor angajați la stat. 

”Nu mă pot abţine când văd că unii au spor de praf, să nu întreb ceva. Nu ea mai ieftin să le cumpere câte un aspirator la fiecare? Sunt unele moderne acum, fără fir, care aspiră dar şi spală lăsând totul lună. 

Te apucă toţi nervii. Eu am lucrat în solzi de cereale şi nu am avut spor de praf”. (…)

Poate comparaţia este puţin forţată, dar cei ce lucrează în minele de cărbuni sau în uzinele cocsochimice ce spor ar merita? (…)

Mare problemă domnule doctor. ”Există" un risc!… Dacă din greşeală aspiră şi puţinii neuroni care-i mai au?… Aşa le dau idei!… Spor de risc!. (…)

Sărmanii ţărani. Au lucrat pe semănători, şi seminţele se băgau in pământ odată cu erbicidele, fără mască şi au o pensie vai de ei”, sunt câteva dintre comentariile oamenilor.

Deputatul Cristian Băcanu a dezvăluit, zilele trecute, într-un mesaj publicat pe Facebook, că la instituţia Avocatul Poporului un director beneficiază de spor de praf şi condiţii vătămătoare în valoare de 2.500 de lei. 

”2500 de lei este sporul de praf şi condiţii vătămătoare pe care îl primeşte lunar un director din instituţia ”Avocatului Poporului” (…)  

2500 de lei! Adică un salariu minim pe economie. Sau puţin peste 10 alocaţii majorate. Sau aproape două pensii medii. Şi asta pentru că stă, aparent, în praf. Că de lucrat în condiţii vătămătoare, mă îndoiesc sincer că o face.

Este unul din multele sporuri, plătite din bani publici luaţi de la investiţii în infrastructură, în sănătate, în educaţie şi în alte domenii vitale”, a scris Cristian Băcanu, pe Facebook. 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU