Cluj. Starețul unei mănăstiri a fost demis, după ce s-a îndrăgostit de o femeie pe care a cunoscut-o pe internet

Cluj. Starețul unei mănăstiri a fost demis, după ce s-a îndrăgostit de o femeie pe care a cunoscut-o pe internet

Arsenie Gălăţean a fost demis din funcția de stareț all Mănăstirii Muntele Rece din Cluj și nu mai are voie să oficieze slujbe religioase, în urma unui incident amoros în care a fost implicat.

Arsenie Gălăţean povestește pentru Stiri de Cluj, că tot ponosul îl trage după ce i-a trimis tinerei de care se îndrăgostise pe internet un clip video în care apărea în ipostaze intime.

”I-am trimis femeii un clip video pentru că o iubeam și ea mă iubea pe mine. A vrut să ne căsătorim, dar eu nu am vrut să renunț la chemarea mea.

Filmarea a ajuns la Mitropolie și am fost sancționat. Am fost dat jos din funcția de stareț și nu mai am voie să oficiez slujbe. Acum aștept să mă duc la Prea Înaltul (Mitropolitul Clujului – N.R.) pentru a fi ascultat. Eu aș vrea să rămân călugăr, la Someșul Rece”, a povestit fostul stareț.

Arsenie Gălăţean crede că femeia a trimis clipul video la Mitropolie din răzbunare, după ce i-a spus că nu poate să renunțe la haina monahală.

Ieromonahul are 54 de ani și s-a călugărit în 1998, dar spune că în tinerețe a fost rocker, pasionat de chitară.

Femeia de care s-a îndrăgostit călugărul are aproximativ 30 de ani. Lăcrămioara P. discuta des cu părintele pe rețelele de socializare.

Mai mult decât atât, femeia se pare că vizitase de câteva ori mănăstirea și că ea ar fi primit de la călugărul stareț aproximativ 10.000 de lei.