3dots.ro

România, în toată splendoarea ei! Steagul Rusiei, arborat la gara din Buzău. Primarul: ”E o scăpare, nici nu m-am gândit la asta”

România, în toată splendoarea ei! Steagul Rusiei, arborat la gara din Buzău. Primarul: ”E o scăpare, nici nu m-am gândit la asta”

Într-o logică care ne dezvăluie cum e România în toată splendoarea ei, călătorii care trec prin gara din Buzău au surpriza ca în fața ochilor să se ivească fluturând steagul Rusiei…

Asta în condițiile în care între România și Rusia există, pe fondul conflictului din Ucraina, relații extrem de reci, în urmă cu câteva săptămâni țara noastră expulzând 40 de diplomați ruși din cadrul ambasadei de la București.

Nu, nici măcar nu e vorba de vreun mesaj de susținere, ci pur și simplu de prostia autorităților locale…

După ce subiectul a apărut în spațiul public, primarul urbei, Constantin Toma, a oferit o explicație dezarmant de naivă cu privire la decizia luată de primărie: steagul Rusiei a fost arborat alături de steagurile altor cinci țări, printre care SUA, China, Elveția, pentru că orașe din respectivele țări ar fi situate, ca și Buzăul, la distanță egală între Ecuator si Polul Nord.

”E o scăpare, nici nu m-am gândit la asta. Îl dau jos mâine”, a răspuns Constantin Toma când a fost întrebat despre semnificația arborării acestui drapel și despre faptul că acest fapt intră în contracție cu politica oficială a statului român.

Edilul Buzăului a mai spus că steagul va fi dat jos de urgență și a adăugat că a arborat drapelul Ucrainei în fața primăriei încă de la începutul invaziei ruse în țara vecină. ”Noi susținem Ucraina și Republica Moldova fără dubii în fața invaziei ruse”, a declarat Constantin Toma, conform g4media.ro.

Relativ la ultima declarație citată, primarul dovedește că ori știe mai multe, ori nu știe nimic, ori habar n-are ce-i iese pe gură, având în vedere că Republica Moldova n-a fost invadată, cel puțin până în momentul redactării acestui articol, de Rusia…

Epilog. Pentru că a promis primarul, vineri dimineață steagul Rusiei nu mai întâmpina călătorii în gara din Buzău.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs