Ştefan Popa Popa's, ambasador cultural al Timişoarei: 'Oraşul a fost invadat de olteni. Au venit ciurucurile'

19 Iul 2019 | scris de Anita Raicu

Unul dintre cei mai vizibili oameni de cultură din România, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, numit recent ambasador cultural al Timişoarei, s-a declarat dezamăgit de scăderea nivelului cultural al publicului din Timișoara și consideră că acest lucru s-a petrecut din cauza faptului că în orașul de pe Bega s-au stabilit prea mulți olteni. 

Ştefan Popa Popa's, ambasador cultural al Timişoarei: 'Oraşul a fost invadat de olteni. Au venit ciurucurile'

Invitat în a făcut declaraţii extrem de dure la adresa oltenilor stabiliţi în Timişoara. Vorbind despre cultura din Timişoara, la emisiunea "Convergenţe”, de la postul local de televiziune Tele Europa Nova Timişoara, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a declarat: ”Atunci îmi pun şi eu întrebarea: unde sunt valorile Timişoarei? Publicul din Timişoara s-a schimbat, avem peste 60 la sută olteni în loc de timişoreni”.

Moderatorul emisiunii i-a atras atenţia caricaturistului că la rândul lui are părinţi olteni. ”Timişoara a fost ridicată de olteni şi de moldoveni. Timişoara a fost o mlaştină aici. Nu e bine să atacăm...olteni, moldoveni”, a spus moderatorul emisiunii. ”Ba, da. Trebuie să atacăm pentru că nu au venit cei mai ca lumea. Au venit ciurucurile din Oltenia. Aşa, mai avem olteni foarte valoroşi care au venit în Timişoara şi au făcut lucruri ca lumea”, a declarat Popa’s.

Caricaturistul a declarat că ”la ora actuală Timişoara este invadată de olteni”. ”Asta am observat eu la maşini. Toate sunt de Dolj, de Gorj, de Mehedinţi. (...) Pe mine nu mă interesează ce pierd. Eu nu am venit aici să câştig, să mă agreeze lumea. Pe stradă se juca copilul sârb, cu copilul maghiar şi toţi ştiau patru limbi în Timişoara. Acum, toată lumea vorbeşte fusei, mă dusei”, a spus Popa’s, care a fost apostrofat din nou de moderator: ”Sunteţi simpluţ”. ”Sunt simpluţ pentru că vi se pare dumneavoastră simpluţ că sunteţi oltean şi ţineţi cu oltenii, nu vă supăraţi”, a spus Popa’s, care a adăugat că şi mama lui este olteancă.

”Au stricat echilibrul cultural al Timişoarei”, a continuat Popa’s atacul la adresa oltenilor.

În final, moderatorul emisiunii i-a spus la Popa’s că el este cel care a stricat echilibrul emisiunii. ”Nu sunt de acord să vă luaţi de oameni pe criterii etnice sau regionale. Nu sunt de acord la emisiunea mea să ne luăm de faptul că sunt olteni, că-s bănăţeni, că-s arabi, că-s unguri. (...) Nu contează etnia sau regiunea. Vorbiţi acum, că nu o să mai aveţi ocazia la mine la emisiune, să ştiţi. Ieşirile astea nu se fac cu mine. Aţi sărit calul cu mine şi cu asta încheiem subiectul”, a spus moderatorul emisiunii.


CLICK - Follow us on Google News