3dots.ro

Streinu Cercel: «La șapte zile după a doua doză de vaccin putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc»

Streinu Cercel: «La șapte zile după a doua doză de vaccin putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc»

Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat că, în urma testelor făcute asupra celor care s-au vaccinat cu prima doză de vaccin anti-Covid, s-a constatat că prezența anticorpilor protectori la virus.

"Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură, chiar înainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori.

E de așteptat ca a doua doză să consolideze răspunsul la virus. După a doua doză, la șapte zile, putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc de a dezvolta infecții severe", a declarat medicul.

În ciuda acestui aspect, îmbucurător, Streinu Cercel a atras atenția că masca trebuie să rămână obligatorie chiar și după vaccinare, explicând și motivele. 

"Masca va fi obligatorie categoric până în 2022. Vaccinul ne protejează pe dinăuntru, nu la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos, e posibil să luăm virusul și să îl dăm celor care nu sunt imunizați.

Măsurile de precauție de până acum trebuie menținute și chiar întărite, pentru ca imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție să ducă la reducerea foarte rapidă a circulației virusului".

Medicul a subliniat că vaccinul anti-COVID protejează pentru toate tulpinile în circulație în acest moment, de aceea trebuie să ne vaccinăm cât mai repede, pentru ca virusul să fie scos din circulație.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs