Ofiţer STS, unui primar din Vrancea: «Aţi deranjat doi colonei şi un general...»

06 Mai 2021 | scris de Monica Nistor

Ionuţ Filimon (în imagine), primarul comunei Soveja, județul Vrancea, spune că a fost ameninţat telefonic de un colonel din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Ofiţer STS, unui primar din Vrancea: «Aţi deranjat doi colonei şi un general...»

Edilul afirmă că ameninţările au avut loc în prima zi după Paşte şi au fost făcute de către un colonel STS deranjat că edilul i-a  cerut tatălui ofiţerului să respecte legea.

Potrivit edilului, colonelul STS se numeşte Rodica Baştea şi ar fi fost extrem de agresivă la telefon.

”Am crezut că este o farsă. Timp de 15 minute a ţinut un monolog la telefon, nici nu vreţi să ştiţi ce era la gura ei.

Mi-a zis aşa: aţi deranjat deja doi colonei şi un general. O să vă pun toate instituţiile statului în cap. O să fac în aşa fel încât să ştie tot Bucureştiul ce faceţi dumneavoastră acolo. Ne-a făcut proşti, pe noi cei din primărie”, ne-a declarat primarul Filimon.

Edilul spune că doamna colonel era nemulţumită de cum şi-a permis un primar să-i ceară tatălui ei, care deţine peste 30 de vaci în gospodăria sa din Soveja, să nu mai deverseze bălegarul în canalizarea comunei.

”Gheorghe Baştea este unul dintre foarte puţinii cetăţeni din comună care nu au vrut să înţeleagă că activitatea de creştere a animalelor se face respectând normele de igienă sanitară, ferma sa funcţionând în interiorul satului şi cauzând probleme grave de poluare a apelor, a aerului precum şi în trafic.

Mai mult, acesta nu a vrut să răspundă pozitiv niciunei scrisori trimise de administraţia locală, şi nici în cadrul întâlnirilor avute cu primarul, viceprimarul sau alţi membri ai primăriei. Oamenii mi-au spus că au găsit reziduuri de la animale în toalete.

Omeneşte, am vrut să-l ajut, dar el m-a ameninţat şi m-a înjurat de fiecare dată. L-am chemat la primărie, i-am dat adeverinţă pentru folosirea izlazului şi i-am spus că îl debranşez de la canalizare, conform somaţiei anterioare, lucru pe care l-am făcut mergând acolo cu poliţia şi jandarmeria, pentru că oamenii din primărie s-au temut de reacţia lui.

Are termen zece zile să-şi mute efectivul de animale în afara satului, altfel îl sancţionez. Nu este normal însă ceea ce a făcut doamna colonel STS, cu intervenţii şi ameninţări la nivelul acesta, de aceea m-am adresat superiorilor ei şi Cancelariei primului ministru”, ne-a mai spus primarul Filimon.

Purtătorul de cuvânt al STS a precizat, pentru cotidianul Adevărul, că instituţia verifică aspectele semnalate cu privire la angajata Rodica Baştea.

"Precizăm că ofiţerul a manifestat întotdeauna o conduită profesională corectă la locul de muncă şi că statutul de cadru militar nu îi conferă alte drepturi decât cele stabilite de lege.

Totodată, instituţia noastră are un profil tehnic, de acordare a suportului IT&C pentru autorităţile din România, neavând competenţe în soluţionarea situaţiilor din afara acestui domeniu", potrivit comunicatului STS.


CLICK - Follow us on Google News