Student la Academia de Poliție: Ne-au spus că am făcut toxiinfecție pentru că nu ne-am spălat pe mâini. Viermele e spălat, e în ciorbă – video

Student la Academia de Poliție: Ne-au spus că am făcut toxiinfecție pentru că nu ne-am spălat pe mâini. Viermele e spălat, e în ciorbă

Academia de Poliție se află de mai multe zile în centru unul scandal din cauza condiților pe care le oferă viitorilor polițiști.

După ce timp de trei zile la rând au fost nevoiți să cheme ambulanțele din cauza unei toxiinfecții alimentare, noi imagini publicate de sindicatul Europol arată cum studenții sunt nevoiți să plutească, la propriu, după ce camera în care sunt cazați a fost inundată.

De asemenea, un student confirmă condițiile improprii în care locuiesc și susține că reprezentanții unității au aruncat vina tot pe ei pentru scandalul cu viermii din mâncare.

”Sunt student în anul IV la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza. Și aș vrea să vorbesc puțin despre subiectul cu toxiinfecția alimentară a studenților, care a tot circulat pe internet în ultima perioadă.

În primul rând vreau să spun că din partea Academiei de Poliție nu a fost recunoscută absolut nicio vină. La modul să vină cineva să spună: da, s-a întâmplat asta, va oferim mâncarea pe care v-o oferim de ani de zile, da, am greșit, asta e. Nu, s-a apelat la dezumanizarea studenților. Pentru că de fiecare dată când ceva e greșit în Academie, e vina studenților.

Ne-a fost imputat faptul că nu ne spălăm pe mâini și de aceea au făcut acei 60 de studenți – care nu sunt 60 de studenți din câte cunosc eu, numărul aproximativ și mai aproape de adevăr este de 150 – deci 150 spitalizați pentru toxiinfecție alimentară. De ce s-a întâmplat asta? Pentru că nu ne spălăm pe mâini și de asta am făcut toxiinfecție alimentară.

Sigur vor veni cu meniul pe care îl avem zilnic la Academia de Poliție, unde scrie – da, scrie, nu am nicio problemă, dacă ar fi să mâncăm foaia am fi foarte fericiți, să mâncăm foaia aia unde scrie Paste Bolognese, Paste milanese….”, spune un student la Academia de Poliție.

Studentul filmează mâncare care pare a fi alterată și cu larve în ea:

”Ce o fi asta, ce este acest microorganism? Avem unt sau ce o fi? A fost puțin cald, s-a mai topit. Ce mai avem aici? Un vierme! Viermele asta e spălat? E spălat, că a stat în ciorbă, nu ca noi nespălații care facem toxiinfecție că nu ne spălăm pe mâini. Și în ultima poză, un gândac mic. Putea să fie și mai mare, cred că ne plângem noi prea mult.

Doresc să precizez faptul că în regulamentul Academiei de Poliție nu ai voie să vorbești negativ în spațiul public despre unitate, așa că îmi pare rău, regret fapta și mă gândesc la următoarea”, mai spune studentul.

”Condițiile improprii în care sunt nevoiți să locuiască studenții în acele dormitoare și asta din cauza faptului că șantierele care vizează modernizarea unor spații au fost gestionate prost.

Calitatea lucrărilor este îndoielnică, e adevărat că până la acest moment nu a fost recepționată nici o lucrare, însă au fost finalizate o serie de spații care, din declarațiile studenților, nu corespund.

Aseară, după jumătate de oră de când a început o ploaie ușoară, în dormitoarele de la etajele superioare de la Academia de Poliție apa se prelingea pe pereți și pe instalațiile din pereți. Vorbim de pavilioane care au fost deja renovate pe milioane de euro, vorbim de fonduri europene. Am vrut să arătăm igrasia, umiditatea în care studenții sunt nevoiți să stea”, afirmă și Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

@adrianelicopterdelupta M-am simtit dator colegilor mei din prezent, dar si viitorilor candidati la Academie sa precizez aceste lucruri. Erau mult mai multe lucruri de spus, incepand de la manariile care se fac pentru punerea in functie a rectorilor, dar am vrut sa nu fac videoclipul acesta de 10 minute. #romania #fyp #fy #academiadepolitie ♬ original sound – adrianelicopterdelupta

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories