Ștefan Pricopie, câștigător al Premiul Nobel Junior 2019 pentru Economie, cu o teză despre fenomenul brain drain

17 Sep 2019 | scris de Monica Pavelescu

Ștefan Pricopie, absolvent al Universității din Manchester, a câștigat Global Undergraduate Awards 2019, cunoscut ca Premiul Nobel Junior, la secțiunea Economie.

Ștefan Pricopie, câștigător al Premiul Nobel Junior 2019 pentru Economie, cu o teză despre fenomenul brain drain

The Global Undergraduate Awards cunoscut ca Junior Nobel Prize desemnează cele mai importante lucrări de absolvire a facultății, pe 25 de discipline din domenii precum arta, științele exacte și științe umaniste. Premiile sunt acordate sub patronajul președintelui Irlandei, Michael D. Higgins, informează edupedu.ro.

Peste 3.400 de absolvenți de la 388 de universități din 50 de țări s-au înscris la Global Undergraduate Awards 2019 - una dintre cele mai importante distincții pentru studenții care au absolvit ciclul de licență sau programul de master din mediul universitar internațional.

În vârstă de 22 de ani, Ștefan Pricopie a absolvit în iunie 2019 cu High First-Class Honours programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester din Marea Britanie.

Teza lui de disertație, cea care a fost premiată la  Global Undergraduate Awards 2019, se intitulează ”Public Education and Brain Drain” și face referire la învățământul public și fenomenul brain drain - emigrarea persoanelor cu un nivel ridicat de educație.

De asemenea, Ștefan Pricopie a primit anul acesta premiul special din partea decanului Facultății de Științe Sociale – Deans Award for Achievement.

În prezent, Ștefan Pricopie își continuă studiile la Universitatea din Manchester, la programul de Data Science for Social Policies, conform sursei citate.

În 2014, Ștefan Pricopie a obținut medalie de bronz la Olimpiada Națională de Matematică. Tânărul a studiat în România la mai multe școli, Complexul Educațional Lauder-Reut, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu și Liceul Teoretic de Informatică București – ICHB. Pasionat de șah, pentru mai bine de 10 ani a fost membru al Clubului Sportiv Otopeni – Secția de Șah.

Tatăl lui Ștefan Pricopie este Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rectorul SNSPA.

În 2018, Cristian Bodnar, tot absolvent al Universității din Manchester, a obținut Global Undergraduate Awards pentru Informatică.


CLICK - Follow us on Google News