Italia. Mama unui student moldovean vrea să afle cauza decesului fiului ei, survenit la zece zile dupa prima doză de Pfizer

28 Oct 2021 | scris de Cristina Romanescu

Autorităţile italiene au deschis o anchetă, după ce Traian Calancea, student la Facultatea de Economie din Trento, a fost găsit fără viață în apartament, în urmă cu o săptămână.

Italia. Mama unui student moldovean vrea să afle cauza decesului fiului ei, survenit la zece zile dupa prima doză de Pfizer

Tânărul de 24 de ani a sfârșit fulgerător din cauza unei hemoragii cerebrale, la zece zile după ce a fost vaccinat cu prima doză de vaccin Pfizer.

Traian Calancea a mers pe 10 octombrie la un centru de vaccinare drive-thru din San Vincenzo di Mattarello, unde a primit prima doză de Pfizer. Nu a avut nicio reacție alergică, era bine, apoi miercuri a murit subit.

În dimineața respectivă Traian a mers la locul de muncă, la o agenție imobiliară, așa cum făcea în fiecare zi lucrătoare. Era un băiat responsabil, studia la Facultatea de Economie, dar pentru a-și ajuta familia se hotărâse să își ia un job.

La finalul zilei de muncă s-a întors acasă, apoi ar fi trebuit să se întâlnească cu mama sa,în jurul orei 22, în fața spitalului San Camillo, la finalul turei de muncă a acesteia, pentru a o aduce acasă.

Traian nu a apărut. Mama a așteptat puțin, apoi, îngrijorată, a început să-l sune pe mobil. Niciun răspuns. Nu era în firea lui să întârzie, așa că femeia i-a cerut unui prieten să o ducă acasă. Când a deschis ușa locuinței și-a văzut fiul întins la pământ, ucis de o hemoragie cerebrală.

Potrivit publicației Il Giorno, femeia a depus o plângere pentru a afla cauzele care au condus la decesul băiatului ei.

Sveltana Roșca nu cere decât să cunoască adevărul despre moartea fiului ei, pentru că Traian era un băiat sănătos, atletic, care nu avea patologii anterioare. 

Autopsia a fost efectuată marți seară de dr. Giovanna Del Balzo, de la Institutul de Medicină Legală al spitalului din Verona.

Este prima anchetă din Trentino care investighează posibila legătură dintre un deces și vaccinarea anti-Covid.

În momentul de față, scrie Corriere del Veneto, este dificilă stabilirea acestei corelații, urmând a fi efectuare investigații ulterioare, pentru a stabili dacă moartea lui Traian este o consecință a serului sau nu. 

Ancheta deschisă pentru a face lumină asupra morții subite a studentului moldovean va dura cel puțin câteva săptămâni.

"Hemoragiile cerebrale pot fi cauzate și de aceste substanțe care produc proteinele Spike, dar acum trebuie să așteptăm investigațiile", a declarat Renate Holzeisen, avocatul care o reprezintă pe mama băiatului.

Apărătoarea femeii a mai spus că este "scandalos faptul că mama băiatului a fost nevoită să meargă la un avocat, pentru ca fiului ei să-i fie efectuată autopsia".


CLICK - Follow us on Google News