3dots.ro

Povestea cuplului care a trăit 35 de ani folosind identitatea unor bebeluși morți. Femeia ar fi locuit în România în comunism

Povestea cuplului care a trăit 35 de ani folosind identitatea unor bebeluși morți. Femeia ar fi locuit în România în comunism

Justiţia americană a inculpat pentru "furt de identitate" un cuplu care a trăit timp de 35 de ani folosind identitatea unor bebeluşi decedaţi, un dosar marcat de suspiciunea de spionaj, scrie AFP.

Walter Primrose şi soţia sa, Gwynn Morrison, ambii născuţi în 1955, au fost arestaţi vineri în Hawaii.

Un judecător federal a decis joi, în cursul unei audieri telefonice, să mențină starea de arest a bărbatului, din cauza  "riscului de a fugi". Soţia sa va compărea săptămâna viitoare în faţa magistratului.

Potrivit actului de inculpare, cei doi au studiat împreună în anii 1970 în Texas, s-au căsătorit acolo în 1980, iar în 1987, dintr-un motiv deocamdată rămas necunoscut, au furat identitatea lui Bobby Fort şi Julie Montague, bebeluşi decedaţi cu câţiva ani mai devreme şi îngropaţi în cimitirele din apropiere.

Ei s-au recăsătorit în 1988  folosind noile nume. Începând cu 1994, timp de 20 de ani, el a lucrat la paza de coastă sub numele de Bobby Fort, iar ulterior a fost angajat la un subcontractor al Departamentului Apărării al SUA.

Actul de acuzare la adresa celor doi nu se referă la acuzaţii de spionaj, dar un document depus la procedură pentru a se opune punerii lor în libertate provizorie sugerează un dosar complex.

De asemenea,  se mai menționează că la percheziţia făcută la locuinţa lor a fost găsită o veche fotografie a cuplului, în care cei doi apar îmbrăcați în uniforme KGB.

O rudă a lui Gwynn Morrison le-a spus ofiţerilor că ea a locuit în România pe când ţara era încă în blocul comunist, a precizat procurorul.

Cât despre soţul ei, în calitate de subcontractor al Pentagonului, el era nevoit să raporteze toate călătoriile în străinătate şi a omis să facă acest lucru pentru mai multe sejururi în Canada.

Avocatul lui Gwynn Morrison, Megan Kau, a declarat într-un scurt comentariu pentru AFP că clienta sa nu a recunoscut acuzaţiile ce i-au fost aduse.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs