SUA. Un român a furat o sticlă de whisky de 8.000 de dolari, după ce a ascuns-o în pantaloni

Un român este acuzat că a furat o sticlă de băutură. Nu una obișnuită, ci una de whisky, în valoare de 8.000 de dolari.

Și pentru treaba asta a fost nevoit să bată câteva mii de kilometri distanță de casă, până la un magazin de băuturi din Jackson (Wyoming), SUA.

Marian Firu, în vârstă de 50 de ani, riscă 10 ani de închisoare și o amendă de 10.000 de dolari dacă este găsit vinovat, scrie Cowboy State Daily.

Pe 2 noiembrie, poliția din Jackson a fost chemată la un magazin de băuturi alcoolice de unde se furase o stică de whisky Dalmore veche de 35 de ani, evaluată la aproape 8.000 de dolari.

Ofițerul sosit la fața locului a urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere și a văzut "o persoană care seamănă foarte mult cu Firu" luând sticla de pe raft și îndesând-o în pantaloni.

Câteva săptămâni mai târziu, un alt ofițer de poliție l-a văzut pe Marian Firu cerând bani oameni lor pe stradă. Bărbatul a fost arestat "fără incidente".

Românul stătea pe la colțurile străzilor purtând o pancartă pe care scria că fiul lui de 7 ani este bolnav de cancer. Martorii spun că l-au văzut pe Firu primind bani de la trecători.

Poliția din Jackson a folosit un traducător pentru a comunica cu Firu, însă acesta a refuzat să răspundă la întrebări.

"A fost ciudat, n-a spus niciodată că vrea un avocat, doar a refuzat să răspundă la întrebări", a declarat locotenentul Russ Ruschill, directorul de comunicare al poliției din Jackson

"În mod normal, nu arestăm persoane pentru furtul unei sticle de alcool, însă furtul uneia în valoare de 8.000 de dolari este o infracțiune", a mai spus directorul de comunicare al poliției din Jackson.

    3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
    @ALL RIGHTS RESERVED