3dots.ro

Reacția unei adolescente, căreia i-a fost refuzat un avort, a lăsat-o pe doctoriță în lacrimi

Reacția unei adolescente, căreia i-a fost refuzat un avort, a lăsat-o pe doctoriță în lacrimi

O adolescentă în vârstă de 17 ani, elevă în clasa a XII-a, s-a prezentat marți seara, 9 aprilie 2024, alături de mama ei, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava și a cerut să i se facă, pe loc, o întrerupere de sarcină.

Una dintre doctorițele de gardă a explicat mamei și fiicei faptul că la Unitatea de Primiri Urgențe nu se pot face avorturi și le-a recomandat să meargă la un medic ginecolog, fie la spital, cu trimitere de la medicul de familie, fie la un cabinet privat.

”Mama aflase că fiica este însărcinată în 11 săptămâni și pentru ele era o urgență, dar cu tact și delicatețe, medicul de gardă le-a explicat că nu se poate în UPU, că întreruperea la cerere a unei sarcini în evoluție nu este o urgență medicală. Ginecologul de gardă din spital le-ar fi spus același lucru”, a relatat doctorul Liviu Cîrlan, medic-șef la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Suceava.

În ciuda faptului că doctorița a dovedit tact și compasiune, adolescenta gravidă, care voia să scape neapărat de sarcină, urgent, nu a înțeles, s-a înfuriat și a plecat de acolo aruncându-i medicului o vorbă grea: ”Sunteți o nesimțită!”.

”Doctorița era în lacrimi. A zis că este pentru prima dată în viața ei când i-a spus cineva „nesimțită”. Este incredibil, cu atât mai mult cu cât a venit din partea unei adolescente, a unei eleve de liceu”, a mai relatat, cu amărăciune, medicul Liviu Cîrlan.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs