Suceava. Ce salariu avea șefa de la Oncologie prinsă când lua șpagă

Suceava - sefa Secției de Oncologie de la Spitalul Județean

Presa locală scrie că medicii din Spitalul Județean din Suceava, acolo unde șefa Secției Oncologie, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost arestată preventiv pentru luare de mită în mod repetat, au fost deranjați de o campanie anti-corupție care s-a desfășurat în cadrul unității medicale.

Un regulament anti-corupție a fost prezentat de conducerea unității medicale în anul 2018, iar doi ani mai târziu au fost puse afișe pe holurile unității medicale, dar și în alte locuri, însă au dispărut la scurt timp, deoarece cadrele medicale ar fi fost deranjate de acestea.

În urmă cu câteva zile, Anca Ababneh Dumitrovici, șefa secției de Oncologie a Spitalului Județean din Suceava a fost prinsă în flagrant în timp ce primea șpagă de la un pacient.

Pacientul a depus un denunț că medicul i-ar fi cerut câteva sute de lei șpagă ca să îl îngrijească în secția de oncologie. Bolnavul s-ar fi plâns și de faptul că acelaşi medic amâna eliberarea rețetelor și acordarea tratamentului până atunci când primea o atenție.

Procurorii au strâns probe potrivit cărora, din aprilie – anul trecut – și până acum, cadrul medical ar fi cerut și primit mită de la cel puțin 64 de bolnavi ori de la rudele lor. Medicul primea șpăgi chiar și în produse, cum ar fi miere, brânză, cașcaval sau cafea.

Anca Ababneh Dumitrovici a avut, anul trecut, un venit lunar de 25.000 de lei lunar.

În ciuda acestui venit ea pretins și a primit diferite sume de bani, respectiv între 50 și 200 de lei, precum și 50 de euro, precum și alte bunuri, de la pacienți sau aparținătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit

Anca Ababneh Dumitrovici conducea Secția de oncologie a Spitalului Județean din Suceava de circa doi ani, iar în grijă sa erau toți pacienții din zonă care suferă de cancer. Aceasta a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

    3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
    @ALL RIGHTS RESERVED