Suceava. Un pod de beton a fost furat cu totul într-o singură noapte. ”Dacă se fura o oaie era o problemă” – video

Suceava. Un pod de beton a fost furat cu totul într-o singură noapte. ”Dacă se fura o oaie era o problemă” - video

Un pod format din tuburi mari din beton destinat traficului a fost furat cu totul într-o singură noapte, o acțiune ce poate fi considerată o nouă demonstrație a ingenionizității românești în domeniu…

Întâmplarea a avut loc în localitatea Luncușoara, județul Suceava, și este vorba de un pod amplasat pe DJ 208 A.

Reprezentanții firmei care au făcut lucrările de construcție au fost uluiți să constate că podul a fost pur și simplu desființat, iar piesele componente care cântăresc câteva tone au dispărut.

”Era un pod din două rânduri de tuburi, dintre care unul a rămas. A fost un pod, o variantă de lucru pe care s-a circulat în timp ce s-a construit celălalt pod.

Podul era compus din 6 tuburi de cate 2,5 metri și două rânduri de tuburi. Peste tuburi era pământ, era piatră, se circula cu mașina. (…) Da, s-a furat un pod”, a explicat Dumitru Dascălu, reprezentatul firmei care a lucrat podul, pentru News Bucovina.

”Cum le-a luat? Le-a luat cu un excavator pe care a pus o reclamă Autotehnorom ca să nu atragă atenția. Ziua mare lucra, a îndepărtat pământul, noaptea a venit și a luat tuburile.

Avem și filmări. Vecinii au fost foarte drăguți cu noi. Au văzut operațiunea, au filmat. Dacă se fura o oaie era o problemă, dacă s-a furat un pod…nu e nicio problemă”, a mai spus reprezentantul firmei de construcții.

Tuburile furate au fost găsite în curtea unui localnic, dar proprietarul nu a fost găsit acasă.

Ce este mai grav, este că săpăturile au afectat un al doilea pod care este construit din fonduri europene, scrie News Bucovina.

Reprezentanții firmei de construcții au făcut plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.