3dots.ro

Supermarketurile ar putea fi închise în weekend. Propunerea micilor comercianţi, pe masa Guvernului

Supermarketurile ar putea fi închise în weekend. Propunerea micilor comercianţi, pe masa Guvernului

O iniţiativă a micilor comercianţi cere ca, așa cum se întâmplă și în alte state europene, supermarketurile să fie închise la sfârșit de săptămână.

Motivul acestei solicitări este faptul că în weekend vânzările micilor comercianți scad semnificativ, cumpărătorii alegând să meargă în marile magazine, pentru că acolo găsesc într-un singur loc produsele de care au nevoie.

Propunerea micilor comencianți, care se plâng că în weekend vânzările le scad chiar și cu 30-40% urmează să fie discutată astăzi în șediința Guvernului.

Supermarketurile ar putea fi închise în weekend

Micii comercianți propuner ca marile magazine, acelea care au o suprafaţă mai mare de 1000 de metri pătraţi, să fie închise sâmbăta şi duminica, la fel cum se întâmplă în alte state europene.

Inițiatorii proiectului vor ca supermarket-urile să fie deschise de luni până vineri între orele 8 și 22:00, sâmbăta doar între 8:00 și 14:00, iar duminica să fie închise complet.

Rămâne de văzut care va fi poziția Guvernului față de această propunere, dar și ce fel de măsuri pentru susținerea comerciaților autohtoni va lua Executivul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs