Mărturia unei supraviețuitoare a accidentului produs de Vlad Pascu: ”Dreptate ar fi ca el să facă pușcărie câți ani aveau împreună Roberta și Sebi”

Mărturia unei supraviețuitoare a accidentului produs de Vlad Pascu: ”Dreptate ar fi ca el să facă pușcărie câți ani aveau împreună Roberta și Sebi”

Cristina I. e unul din cei trei studenți răniți în accidentul produs de Vlad Pascu în noaptea de 19 august anul trecut, în localitatea 2 Mai.

Joi, 18 aprilie, ea a fost citată ca să dea declarație la Judecătoria Mangalia. După ce procesul s-a amânat, Cristina s-a întors, pentru prima oară după tragedie, la locul în care și-a pierdut cea mai bună prietenă, Roberta Dragomir. Alături de mama ei, ea a aprins lumânări și tămâie, în memoria prietenilor care au murit în accident.

Roberta Dragomir și Cristina I. erau studente la Facultatea de Geografie, iar anul trecut, în august, veniseră la mare ca să sărbătorească ziua de naștere a unui coleg.

”Am ajuns pe 18 august, pe 21 trebuia să plecăm acasă și eram cazați la o vilă de la ieșirea din 2 Mai spre Vama Veche”, povestește Cristina.

În noaptea de 18/19 august au petrecut în Vama Veche, iar în jurul orei 4:30 au plecat pe jos, spre locul de cazare și au mers, în jur de 50 de minute, pe trotuarul ce leagă Vama Veche de 2 Mai, aflat în dreapta șoselei.

”Am mers pe trotuarul amenajat, apoi știam că vine porțiunea mai îngustă. Am mers unul după altul, eu eram ultima, mă ghidam după ceilalți. Înaintea mea se afla Sebi. Cu el am vorbit ultima oară, înainte să intrăm pe drum

„Nu îmi amintesc foarte multe. Totul a fost foarte brusc. Știu doar că voiam să ajungem cu toții acasă sănătoși și deodată m-am trezit pe jos, neștiind ce se întâmplă. Era întuneric, era liniște, auzeam doar mașinile”.

După câțiva zeci de metri, spune că a ”văzut o lumină foarte puternică ce se apropia din spatele meu și am fost trântită la pământ”.

N-a mai apucat să vadă mașina lui Vlad Pascu, care intrase cu peste 100 km/h în grupul lor. ”După ce m-am ridicat, m-am uitat după Roberta și Sebi. Voiam să o aud pe Roberta, voiam să știu că prietena mea este în viață. Dar ei erau foarte departe de mine, când am început să-i caut. Cineva a sunat la 112 și mie mi s-a părut că a durat foarte mult până când a venit ambulanța.

Pe Roberta nu am văzut-o decât după ce m-a luat ambulanța, pentru că în ambulanță era lumina care se reflecta și afară. Am strigat-o și din ambulanță, dar medicii mi-au zis să n-o mai strig, pur și simplu au închis ușa”.

Maşina condusă de Vlad Pascu Pascu a lovit-o pe Cristina în braţul stâng, cu oglinda retrovizoare. Medicii au stabilit că tânăra a suferit leziuni ce au necesitat 70 zile de îngrijiri medicale.

Cristina a fost nevoită să treacă prin trei operații dificile și încă nu știe dacă nu cumva va fi nevoie de încă o intervenție chirurgicală.

”Au fost foarte multe de îndurat și, în continuare, am foarte multe de îndurat, pentru că am avut mâna stângă ruptă, osul spart. Mi-a secționat nervul radial, am suferit un transplant de nerv, o operație foarte rară. Șansele ca să-mi recuperez mobilitatea mâinii stângi sunt de 70%”, spune tânăra.

Cristina le-a declarat jurnaliștilor prezenți că, în noaptea de 18/19 august anul trecut, Vlad Pascu nu trebuia să se urce drogat la volan. ”Trebuia să își asume niște lucruri, iar dacă își dorea să facă anumite chestii, trebuia să nu se urce la volan. Putea să meargă pe jos, putea să facă orice altceva, nu să pună viețile altor oameni în pericol”.

Întrebată cum crede că s-ar putea face dreptate în acest caz, Cristina a răspuns că Vlad Pascu ar trebui să meargă la închisoare.

”Vlad Pascu ar trebui să facă pușcărie câți ani aveau împreună Roberta și Sebi!”, crede Cristina.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories