Povestea tânărului care s-a suit pe cal și a plecat spre maternitate să își vadă băiatul și soția

Autor:

Imaginea în care apare un tânăr pe cal, oprit de poliție în centrul Iașiului, a captat atenția celor care-și petrec vremea pe Facebook prin ineditul situației, dar mai ales prin motivul care a dus la apariția ei…

Sergiu Ion Ciobotariu, un tânăr de 22 de ani dintr-o comună din apropierea Iașiului, n-a stat mult pe gânduri atunci când a aflat că i-a născut soția și a plecat spre maternitate, ca să își vadă băiatul abia născut.

Fără a putea folosi un mijloc de transport în comun, fără bani pentru a lua un taxi, tânărul ieșean s-a întors acasă, și-a încălecat calul și a pornit spre maternitate, pe drum fiind oprit de mai multe ori de Poliție.

"Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. L-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec.

Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă.", a spus Sergiu, pentru BZI.

Băiețelul nou născut este al treilea copil al familiei Ciobotariu, care mai are două fetițe, care trăiește în condiții modeste, calul fiind un ajutor de nădejde la muncă.

"Am fost plecat la muncă. În fiecare zi plec la muncă cu calul. Fac cam 30 de lei pe zi, nu mai mult. Când am aflat că a născut, am mers să-i duc de mâncare.", a spus Sergiu Ciobotariu.

Sergiu a început să construiască o casă, de câțiva metri pătrați. A ridicat doar o parte din pereți și mai are mult de lucru. Nu are bani să finalizeze totul, dar muncește pentru asta: "Tot ce fac, fac pentru copii. Am trei acum, am nevoie de o casă. Trăim greu acum, dar nu avem ce face, muncesc cât pot.".

Leave a Comment