Mesajul de adio al unui tânăr care şi-a luat viața, dându-și foc în maşina, sub un pod de pe Autostrada Soarelui

Autor:

Data:

Un tânăr în vârstă de 25 ani din Medgidia s-a sinucis dându-şi foc în maşină, sub podul de pe Autostrada Soarelui, după ce a postat un clip video pe Facebook în care și-a motivat gestul, dând vina pe modul în care se comporta cu el tatăl lui.

Adrian Lipan a postat marţi, 20 august, în jurul orei 16.00, un clip video pe Facebook, în care manifestă o stare extrem de depresivă.

”Tatăl meu m-a adus la un nivel la care nu credeam că o să ajung. De 10 ani, el tot aceleaşi jigniri şi critici le are la adresa mea. Niciodată nu m-a apreciat sau mi-a zis nişte vorbe care să mă îndrume. De fiecare dată numai critici şi înjurături. Este un alcoolic incredibil. De când e plecat în Italia, parcă a înnebunit de tot: numai să bea, să ţipe şi să mă înjure. Am încercat mai multe metode să scap de el, dar nu am reuşit. M-a distrus mintal, nu mai ştiu ce să fac. Îmi pare rău“, spune tânărul. 

El a alăturat clipului și un mesaj scris: ”Îmi cer scuze tuturor care i-am jignit sau le-am greşit. Taţilor de băieţi nu ii faceţi copilului vostru ce mi-a făcut tatăl meu, nu am fost eu cel mai bun copil dar nu cred ca meritam tratamentul pe care l-am primit. Sunt ei băieţi dar mai au nevoie de putina iubire părintească. Îmi pare rău pentru ceea ce voi face şi ştiu ca sunt un laş dar nu ştiu ce altceva sa fac“.

Un şofer care a trecut apoi pe podul sub care era parcată mașina lui Lipan a relatat evenimentul pe grupul de Facebook Info Trafic jud. Constanţa: 

”Azi, în jurul orei 16:40 mă deplasăm dinspre Bucureşti spre Constanţa şi la km 197 vizibilitatea era foarte redusă din cauza fumului ce ieşea de sub pod. Am oprit pe bandă de urgenţă şi am coborât să văd ce se întâmplă. Ceea ce am văzut este greu de imaginat. Era o maşină care ardea, am sunat la 112 să trimită o maşină de pompieri, apoi am coborât la o distanţă sigură de maşină să văd dacă sunt victime. Lângă maşină, erau aşezate frumos, un portofel, un telefon şi o pereche de ochelari. 

Am revenit cu apel la 112 pentru a da un update şi să trimită şi o maşină de poliţie şi salvare. După ce am închis apelul am văzut un “taran” (om de la sat) care s-a apropiat de mine şi m-a întrebat dacă sunt cu “baiatul din masina”. Şocat, am întrebat care băiat şi dacă mai este în viaţă. A spus că da. M-am dus să văd victimă, era arsă complet, conştientă dar de abia putea pronunţa cuvântul “apa”. 

Între timp a ajuns o maşină de la poliţia autostrăzii, maşină de pompieri şi ambulanţă. Apoi o maşină de la criminalistică(bănuiesc). Victima a fost transportată la spital. Nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe.

Părere personală: cred că a fost vorba de o încercare de sinucidere, având în vedere că actele şi telefonul erau aşezate frumos lângă stâlp. Dar… de la durerile cumplite, cred că nu a mai rezistat şi a ieşit din maşină.

Puştiule, sper să te faci bine şi să realizezi că nimic nu merită să îţi iei viaţă! Mai ales într-un mod aşa cumplit. Şi…. îmi cer mii de scuze dacă mă înşel la partea cu sinuciderea.

Ceea ce mă supără mai tare…. este faptul că nimeni nu a oprit să vadă de unde e fumul ăla gros. Nimeni nu s-a gândit să facă asta! Şi autostradă era foarte circulată!

Later update: victimă se află la spitalul judeţean Constanţa, terapie intensiva. Nu cunosc mai multe detalii.“ 

Tatăl lui Adrian, pe care tânărul îl învinovăţeşte de moartea sa, a postat un mesaj în apărarea sa:  ”Costinel Lipan Cu acordul şi permisiunea voastră acest "nenorocit "de tata care azi a înţeles că timp de 26de ani a crescut un şarpe nu un copil. Cei care vor să audă adevărul mă pot contacta cînd vor Aviz viitorilor părinţii.“ 

ISU Constanţa a oferit amănunte miercuri dimineaţa: ”În urma unui apel primit la 112, ieri în jurul orei 17.00, am fost solicitaţi să intervenim pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă apărute în urmă uni incendiu auto.

La faţa locului s au deplasat cu operativitate o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului Palas şi un echipaj medical SMURD B din cadrul Detaşamentului Medgidia.

Ajunşi acolo pompierii constănteni au găsit o persoană, de sex masculin care prezenţa arsuri pe 80% din suprafaţa corpului şi care a fost predată echipajului medical de terapie intensiva mobilă şi ulterior transportată la spital. Autoturismul a ars în proporţie de 100 %. Cauza probabilă – acţiune intenţionată.“ 

Leave a Comment