3dots.ro

Reacţia unui tânăr, după simularea probei de profil la BAC: „Nu am nevoie de matematică, banii contează, să te distrezi!” – video

Reacţia unui tânăr, după simularea probei de profil la BAC: „Nu am nevoie de matematică, banii contează, să te distrezi!” – video

Nici societatea, nici educația și nici media nu par să propună adolescenților români modele în care cunoștințele dobândite la școală să reprezinte o necesitate în dezvoltarea lor.

După ce s-au plâns ieri de subiectele de la română, elevii de clasa a XII-a au considerat că e mai bine să chiulească de la simularea de Bacalaureat pentru matematică şi istorie.

Nici cei care au intrat în sali n-au fost foarte entuziaști, marea majoritate ieşind dezamăgiţi, după ce bătăi de cap le-a dat o problemă cu triunghi.

„Am scris şi eu totul până la subiectul 2, la subiectul trei nu am ştiut nimic”, spune Alexandru. Recunoaşte – nu îi place deloc matematica și, în plus, i se pare că şcoala îl forţează să înveţe mult peste ce are el nevoie să ştie.

”Nu cred că îmi foloseşte nimic, nici la română, cred că până la timpul perfect compus, până acolo, restul e useless. La matematică tot ce s-a ajuns până la radicali, nu are niciun sens. Eu sunt un om inteligent, nu sunt deştept, nu am luat informaţia din carte, m-am născut cu mintea de conducător.

O să fiu conducător de firmă, artist, influencer, o să fiu ceva în viaţă sută la sută. Nu am nevoie de matematică, banii contează, să te distrezi. Nu vreau să lucrez pe 1.000 pe lună, să nu mă mai vrea nici nevasta”, spune tânărul.


.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs