O tânără mamă din Iaşi, a născut prematur ca să-şi salveze copilul, dar a murit din cauza complicaţiilor după COVID

10 Apr 2021 | scris de Ioana Tomozei

Liz Bulgariu, o tânără din Iași, de doar 32 de ani, a încetat din viață în urma unor complicații după infecția cu COVID.

O tânără mamă din Iaşi, a născut prematur ca să-şi salveze copilul, dar a murit din cauza complicaţiilor după COVID

Din cauza formei severe de boală, însărcinată în 7 luni, tânăra a luat decizia de a naște mai devreme pentru a-şi salva pruncul. 

Liz s-a născut pe 8 martie 1989, în Botoşani, acolo unde a urmat şi şcoala gimnazială şi liceul. A venit la Iaşi să studieze pe băncile Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii "Al.I. Cuza", iar în timpul studenţiei s-a îndrăgostit de Silviu, student la Facultatea de Informatică.

În 2013, cei doi au decis să-și unească destinele și s-au căsătorit, iar în urmă cu doi ani s-a născut fetița lor, Sofia.

Liz și Silviu nu au renunțat la ideea de a deveni din nou părinți, așa că anul trecut, în plină pandemie, Liz a rămas din nou însărcinată, de data asta cu un băiețel. Din păcate, în timpul sarcinii, tânăra de 32 de ani s-a infectat cu noul coronavirus.

Problemele tinerei însărcinate au început în jurul datei de 20 martie.

"Tânăra a fost transferată de la Spitalul de Boli Infecţioase. Starea era gravă, era COVID pozitiv. Pentru că era însărcinată, s-a decis să i se facă o radiografie în urma căreia a rezultat iniţial că plămânii erau afectaţi în proporţie de 50-60%", a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU a Spitalului "Sfântul Spiridon" Iaşi.

Dată fiind starea Lizei, dar şi sarcina avansată, medicii au decis transferul la Maternitatea “Elena Doamna", singura unitate COVID pentru gravide.

În pofida stării în care se afla, medicii de la maternitate spun că tânăra a dorit, să ducă sarcina până la sfârşit.

Medicii însă i-au spus că este bine să nască prin cezariană, mai devreme, pentru că astfel dă o şansă la viață pruncului.

Astfel, Liz Bulgariu a născut prin cezariană, un băiat de 1.900 de grame. Eduard a venit pe lume la 28 de săptămâni şi a ieşit negativ la testul RT PCR. Imediat, micuţul a fost transferat la Secţia de Neonatologie de la Maternitatea "Cuza Vodă".

După naştere, Liz a fost transferată înapoi la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi.

"După ce a născut, a fost transferată înapoi la noi, la ATI. Iniţial, sarcina a permis să îi facem doar o radiografie la plămâni pentru că era însărcinată.

Ulterior, după naştere, i-am făcut un CT (computer tomograf). Rezultatul a fost înfiorător. Fără boli, un om care era perfect înainte de COVID, acum avea plămânii afectaţi 90%.

Plămânii ei, fără a avea o boală asociată, la doar 32 de ani, erau o cicatrice enormă, ca după o arsură. A făcut hidropneumotorax, ruptură de pleură, şi altele. Au fost afectate toate organele într-un ritm extrem de alert", a declarat Diana Cimpoeşu, potrivit Ziarul de Iaşi.

Marţi, 6 aprilie, Liz Bulgariu s-a stins din viaţă, lăsând în urmă un soț îndurerat, Silviu, o fetiță de 2 ani, Sofia, și băiețelul născut prematur, Eduard, care este încă în spital.


CLICK - Follow us on Google News