3dots.ro

Ultimele cuvinte ale unei tinere care a pierit într-un incendiu: ”Mami, sunt în flăcări! Nu contează, am fost fericită”

Ultimele cuvinte ale unei tinere care a pierit într-un incendiu: ”Mami, sunt în flăcări! Nu contează, am fost fericită”

Incendiul care a izbucnit pe 5 februarie 2019, într-un bloc din strada Erlanger, arondismentul 16 din Paris a produs 10 morți și 90 de răniți, iar cauza a fost o dispută între doi vecini, dintre care unul avea probleme psihice.

La patru ani după tragedie, pe 14 februarie, a început procesul la Curtea de jurați din Paris.

Unul dintre martorii citați, un pompier și-a amintiz de cazul unei victime, o fată aflată la etajul 8 al clădirii, blocată de flăcări pe balcon, care și-a petrecut ultimele 50 de minute din viață la telefon, cu mama sa, în timp ce îi aștepta pe salvatori.

Pompierii au sfătuit-o să rămână pe balcon. ”Rămâneți pe balcon, rămâneți pe balcon și protejați-vă cu un cearșaf, îi strigă salvatorul. Doamnă, protejați-vă cu un cearșaf. Protejați-vă fața cu pătura”. Fata însă știa că este sfârșitul pentru ea. ”Acolo o să mor, o să mor, e foc, sunt blocată”, spunea Adèle.

Încă la telefon cu mama sa, fata a vrut să își ia rămas bun de la ea așa cum trebuie. A vrut să-i spună tot ce nu a apucat să-i spună în timpul vieții.

”Îmi pare rău pentru tine, mamă, s-a terminat pentru mine, nu contează mami, am fost foarte fericită. Nu contează mami, am trăit ceea ce mi-am dorit să trăiesc…”.

Conștientă că sunt ultimele clipe, tânăra nu mai știa ce să facă. ”Mami, trebuie să vină după mine acum, că o să mor, mami, sunt în flăcări mami, sunt în flăcări.” Și vecinii tinerei își amintesc de această imagine dramatică.

Adèle Gorgatchev avea 32 ani. A vrut să-i spună mamei sale că o iubește și că a fost fericită, știind că nu mai poate fi salvată, iar gândul și vocea celei mai dragi ființe i-a făcut sfârșitul mai ușor.

”La final, mi-a spus că este în flăcări. Mi-a spus că am fost o mamă minunată și am știut că este finalul”, a povestit mama tinerei.

 

 

 

„Mami, sunt în flăcări”

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU