Tânără cu transplant de inimă: «Ipocriți! Eram ironizată pentru că port masca, acum, v-ați năpustit pe ele!»

28 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Andreea Iulia Constandin este o tânără care a fost supusă unui transplant de inimă și pentru care o infecție poate deveni fatală. 

Tânără cu transplant de inimă: «Ipocriți! Eram ironizată pentru că port masca, acum, v-ați năpustit pe ele!»

Într-un mesaj postat pe Facebook, tânăra spune că până acum o lună era ridiculizată pentru că purta masca de protecție, în timp ce acum aceeași oameni se înghesuie să le cumpere iar alții speculează această tendință mărindu-și profiturile. 

În mesajul său tânăra face un apel ca cei sănătoși să nu cumpere măștile, ci să le lase pentru cei pentru care orice virus poate fi fatal.

”M-am saturat de voi, oameni ipocriti! M-am saturat de tine, Romania!

Port masti de acum doi ani. De acum doi ani imi fac stocuri. De acum doi ani ma chinui sa respir in locuri aglomerate prin masti cu filtre, de acum doi ani suport privirile lungi si arogante ale concetatenilor mei. Port masti de cand am un transplant de inima.

Port masti pentru ca da, eu fac parte dintre acei CATIVA care mor din cauza unui virus/unei bacterii pe care voi, oamenii normali, nici macar n-o observati. La voi e asimptomatic, pe mine ma omoara. Eu sunt unul dintre PUTINII oameni care sunt intr-adevar intr-un pericol iminent atunci cand vorbim despre CORONAVIRUS.

Noi, oamenii cu transplanturi, noi, cei ce ne-am zbatut atat sa traim si am trecut prin atatea chinuri, cei ce ne-am luptat atat sa reusim sa trecem cu bine peste o astfel de operatie, noi, cei care traiesc doar datorita unor pastile pe care le luam toata viata noastra si care ne fac atat de fragili, NOI suntem cei expusi bolii acesteia. Noi murim. Voi faceti gripa. Pana acum nu mai mult de o luna, eram ridiculizata atunci cand purtam masca.

Pana acum, toata populatia din metrou se uita la mine lung si ma evita pentru ca purtam masca. De mall-uri sau alte locuri publice si aglomerate nici macar nu mai are sens sa discutam….Pana acum o luna, eram intrebata in avion daca sunt purtatoare de vreo boala, daca e pentru protectie sau daca o port de fashion pentru ca se intrebau copiii de ce port asa ceva pe fata.
Stiti ce se intampla acum?

Nu mai gasesc masti, masti VITALE pentru mine, pentru noi si nu doar in caz de Coronavirus, ci mereu! Stiti de ce? Pentru ca batranii care ne conduc noua tara s-au napustit pe ele. Pentru ca romanii nostri au hotarat sa faca o afacere, bazandu-se pe naivitatea oamenilor.

Pentru ca sanatatea unui om, sansa lui la supravietuire, e o afacere acum.

Acum o luna de zile, eram ironizata in timpul unui examen la Universitatea din Bucuresti pentru ca purtam masca, lucru obligatoriu pentru conditia mea. Este imperativ pentru mine, om IMUNODEPRIMAT, sa ma feresc de aglomeratii, sa port masti in locuri inchise, dar cui sa-i pese, cine sa ma asculte? Oricum aici nu are nimeni glas.

Pana acum o luna daca purtai masca in Romania, erai un dubios. Erai poreclit « China » de catre profesori si tinta glumelor arogante. Acum…lumea se calca in picioare si-si vinde un organ pentru o masca inutila pentru ei, vitala pentru noi.

Dar ce sa ne mai mire? Intr-o tara in care cetateanul crede ca handicapul inseamna doar sa n-ai o mana sau un picior, deci esti batjocorit pentru ca ai grad de handicap ridicat cu un transplant de inima si tot intr-o tara in care batranii au prioritate in fata oamenilor cu handicap, totul e posibil.

Sper doar ca n-am fost salvata intr-o tara straina, de catre straini, doar ca sa mor la mine-n tara din cauza ipocriziei si incompetentei romanesti.

Sper din suflet sa va salveze toate stock-urile de faina pe care le-ati epuizat in supermarketuri si sa va fereasca de super gripa asta!

N-aveti decat sa luati toata mancarea pe care o prindeti in supermarketuri! Luati-va tot ce prindeti! Faceti-va rezerve pentru razboi, dar lasati-ne noua mastile si medicamentele. Noi chiar avem nevoie de ele”, a scris Andreea Iulia Constandin, pe Facebook.


Follow us on Google News