3dots.ro

Alba. Drama unei tinere de de 25 de ani care se află două luni în comă după o anestezie

Alba. Drama unei tinere de de 25 de ani care se află două luni în comă după o anestezie

Familia unei tinere din județul Alba, care se află în comă la secția ATI a Spitalului din Alba Iulia după o anestezie efectuată la Spitalul din Cugir, a depus plângere penală.

Familia pacientei a recurs la acest demers după ce spitalul din Cugir nu putul clarifica mai multe momente din procesul care a condus-o la starea în care se află.

Familia tinerei spune că nici acum nu cunoaște ce s-a întâmplat în perioada care a trecut de la începerea manevrelor de resuscitare, nici momentul în care au ajuns cei de la Terapie Intensivă și ce s-a întâmplat după aceea.

De asemenea, soțul ei nu înțelege de ce a fost anunțat de-abia după mai multe ore despre ceea ce s-a întâmplat cu soția sa.

”Totul a început într-o zi de decembrie, mai exact pe 11, când soția mea a fost internată la Spitalul Orășenesc Cugir, pentru efectuarea unei intervenții laparoscopice sugerate de către doctorul ginecolog.

Pregătirea pentru intervenția propriu-zisă a durat câteva zile, mai exact din 11.12.2022 până în data de 14.12.2022, timp în care i s-a sugerat să nu mănânce și i s-au efectuat mai multe proceduri specifice (spălături intestinale).

În data de 14.12.2022, ora 12:11 minute am schimbat ultimele cuvinte cu ea, urmând ca după aceea să intre în operație…

După multe ore de așteptare și gânduri, am fost anunțat telefonic abia la ora 18:08 minute că Iulia a fost transferată în jurul orei 15 la Spitalul Județean Alba, în stare critică, în comă profundă și insuficiență de organe multiple, cu șanse minime de supraviețuire”, declară soțul pacientei.

El a mai adăugat că intervenția propriu-zisă nu s-a mai efectuat iar degradarea stării de sănătate a sotiei sale a început după injectarea doar a unei substanțe cu acțiune redusă.

”Până în acea zi, Iulia a mai suportat alte două anestezii, fără nici un fel de problemă”, mai spune soțul tinerei de doar 25 de ani.

Pacienta a fost transferată în stare gravă la secția ATI a spitalului din Alba Iulia.

Conducerea spitalului din Cugir este de părere că o posibilă cauză pentru cele întâmplate poate fi ”o complicație imprevizibilă a anesteziei generale, întâlnită rar în practica curentă”.

Potrivit reprezentaților spitalului, pacienta s-a internat în data de 11 decembrie 2022, în spitalul Orășenesc Cugir pe secția de Ginecologie, pentru un consult, preanestezic, în vederea efectuării unei investigații diagnostice laparoscopice.

În data de 13 decembrie 2022, ea a fost consultată de un medic specialist.

”În urma anesteziei, pacienta nu a reacționat conform așteptărilor, apoi s-a administrat medicația necesară, cu scopul de a o readuce la starea de conștiență.

Nici de acesată dată pacienta nu a reacționat conform așteptărilor, după care i s-au administrat doze de medicamente conform literaturii de specialitate.

S-au încercat toate manevrele cunoscute de către echipa de medici fără însă a se îmbunătăți starea pacientei.

La ora 14.20 a sosit un echipaj de terapie intensivă mobilă, care a transferat pacienta la Spitalul Județean Alba”, au transmis reprezentanții Spitalului Orășenesc Cugir.

Soțul tinereii a declarat că starea ei de sănătate este în continuare critică, dar stabilă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU