3dots.ro

Târgovişte. Pacient cu suspiciune de AVC, lăsat să aştepte șase ore până să fie consultat. Conducerea spitalului își oferă scuzele

Târgovişte. Pacient cu suspiciune de AVC, lăsat să aştepte șase ore până să fie consultat. Conducerea spitalului își oferă scuzele

Un bărbat în vârstă de 86 de ani, care a ajuns pe 14 septembrie la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Târgovişte cu suspiciune de accident vascular cerebral a fost lăsat să aștepte circa șase ore înainte ca medicul neurolog care era de gardă să coboare să-l vadă, deși a fost sunat de personalul medical din UPU, a declarat fiica acestuia.

Situația total neprofesională a fost semnalată pe fiica bărbatului, pe pagina sa de Facebook.

Femeia a spus că a ajuns cu tatăl ei la spital pe 14 septembrie, la ora 23:30, cu suspiciune de AVC, după ce a sunat la 112. Ea afirmă că în ciuda faptului că medicul neurolog de gardă a fost sunat insistent de personalul medical din UPU să coboare, el nu a răspuns.

”Ori doarme, ori aşteaptă să iasă din gardă!!! Oamenii ăştia, medici, plătiţi cu trei-patru mii de euro, nu or avea părinţi? Managerul spitalului ştie? Se iau măsuri pro promptitudine, profesionalism, empatie, umanitate?

Este ora 4 şi 17 minute dimineaţa şi acest medic nu este de găsit. Nu răspunde când îl sună linia de gardă, nu vine să stea de vorba cu aparţinătorii, nu vine nici pe secţie”, a scris fiica bărbatului.

Abia spre dimineață, la ora 05.30, medicul a ieșit ”buimac de somn”, afirmând, ca scuză, că ”timpul minim de aşteptare este de şase ore”, după care s-a întors de secţia de neurologie, a mai spus fiica pacientului.

În cele din urmă, medicul a coborât din secţie pentru a-i consulta pacienţii din UPU în jurul orei 6-6:30 dimineaţă, iar consultaţia, în cazul bătrânului de 86 de ani, a durat cinci minute, medicul întrebând bolnavul dacă vrea să meargă acasă ori să se interneze.

După ce a luat la cunoștință de acuzațiile fiicei pacientului, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte a transmis, luni, 18 septembrie scuze pacientului.

Oficialii spitalului au explicat că bătrânul nu suferise AVC şi că, în urma afirmaţiilor fiicei acestuia, la nivelul unităţii sanitare se derulează o anchetă internă.

”Medicul neurolog care asigura permanenţa în acea gardă şi-a motivat lipsa din UPU din cauza unor cazuri aflate pe secţie. Considerăm însă că acesta ar fi trebuit să se îngrijească de ambele situaţii şi să acorde atenţie, investigaţiile necesare şi tratamentul adecvat fiecărui caz în parte.

Domnul doctor regretă întârzierea în acordarea consultaţiei pacientului, motiv pentru care îşi cere scuze public atât dumnealui, cât şi familiei sale”, a transmis luni Spitalul Târgovişte.

Spitalului a mai spus că dorește ca pacienţii să ştie că ”volumul de muncă pe Secţia Neurologie este foarte mare, mai cu seamă că des, aici, ne vin pacienţi şi din judeţul Prahova, din cauză că la Spitalul Judeţean din Ploieşti nu există medici de gardă pe Secţia Neurologie”.

”Încă o dată, ne cerem scuze pentru problemele apărute, încercăm să fim mai buni cu fiecare zi şi vă rugăm să facem eforturi comune pentru binele tuturor”, a mai transmis unitatea medicală.

Conform reprezentanţilor unităţii sanitare, în prezent pacientul este stabil, cu evoluţie favorabilă şi primeşte în continuare îngrijirile necesare, în secţia Neurologie.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs