Un tată a înscenat dispariţia copiilor săi pentru a-i împiedica să plece cu mama lor în Austria

07 Oct 2020 | scris de Ioana Tomozei

Peste 100 de poliţişti şi jandarmi din Caraş-Severin s-au mobilizat pentru a căuta doi copii de opt şi zece ani, despre care se ştia că au dispărut, în noaptea precedentă, din camera în care dormeau. 

Un tată a înscenat dispariţia copiilor săi pentru a-i împiedica să plece cu mama lor în Austria

Tatăl le-a declarat poliţiştilor că i-a văzut pe copii ultima dată duminică seara, la ora 23.00, când i-a lăsat în camera lor să doarmă.

Poliţia a dat publicităţii fotografia copiilor şi a făcut apel la cetăţeni să sune imediat la 112 în cazul în care pot oferi informaţii, începând căutarea acestora, în zonă fiind trimis și un elicopter.

Marţi, Poliţia Caraş-Severin a anunţat că cei doi copii au fost găsiţi la 50 de km de casă şi nu au fost victima vreunei infracţiuni.

Surse din cadrul anchetei au declarat pentru cotidianul Adevărul că dispariţia celor doi copii a fost înscenată chiar de către tatăl lor, el fiind cel care i-a dus într-o altă localitate, la nişte cunoştinţe, pentru a evita plecarea copiilor cu mama lor în Austria. 

Pe scurt, povestea stă în felul următor - cei doi părinți s-au mutat în Austria în urmă cu mai mulţi ani, cei doi copii născându-se la Viena. Copiii au crescut şi au fost înscrişi la şcoală şi la grădiniţă tot în Austria.

Cei doi soți, însoțiți de copii, au venit în România, în concediu, în vara anului 2019. În august 2019, bărbatul s-a întors în Austria la lucru, iar soţia sa a rămas în România, cu copiii.

După o perioadă, bărbatul s-a întors în România şi i-a spus soţiei că copiii vor rămâne în România, în grija bunicii paterne. Femeia nu a fost de acord, și spune că ar fi fost bătută de soț.

În final, mama copiilor a plecat în Austria fără copii, iar de acolo a deschis un proces în care a solicitat ca tatăl să fie obligat să îi lase pe cei doi minori să meargă cu ea în Austria, având în vedere că acolo au crescut, au prieteni şi sunt înscrişi la şcoală.

În urma procesului care s-a judecat la Tribunalul Bucureşti, instanţa l-a obigat pe bărbat să îi predea pe copii mamei lor, să îi dea femeii paşapoartele minorilor şi să facă toate demersurile pentru ca aceştia să poată pleca în Austria cu mama lor.

Sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, care a pronunţat sentinţa finală în 15 iulie.

Pentru că bărbatul a refuzat să îi dea soţiei, de care a cerut între timp şi divorţul, femeia a solicitat instanţei să permită preluarea copiilor cu executorul judecătoresc.

Instanţa a admis cererea de executare silită, iar luni, 5 octombrie, copiii ar fi trebuit luaţi de la tată şi predaţi mamei cu executorul judecătoresc.

Pentru a evita predarea copiilor, bărbatul a înscenat dispariţia lor. Acum, s-a ales şi cu dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.


CLICK - Follow us on Google News