3dots.ro

Fiul de 8 ani al unei românce, terorizat de tatăl italian pasionat de ezoterism

Fiul de 8 ani al unei românce, terorizat de tatăl italian pasionat de ezoterism

Băiețelul unei românce a fost terorizat ani în șir de propriul tată, un italian, până când mama a cerut ajutor serviciilor sociale, iar bărbatul a fost, în cele din urmă, condamnat, scrie Corriere della Sera.

De când avea doar opt ani, Luca (un nume fictiv), a fost obligat de tatăl său să învețe și să trăiască într-un mediu sinistru, printre cranii, demoni, schelete și monștri.

Băiețelul era de-a dreptul înspăimântat de universul în care trăia, populat de obiecte tulburătoare și evocatoare de practici ezoterice, îngrozit de gândul că va fi disprețuit pentru o notă proastă.

Casa în stil horror în care au locuit până în 2015 este situată într-un cartier rezidențial și central din capitala Italiei.

Băiețelul, pe atunci elev de școală primară, în fiecare după-amiază la întoarcerea acasă știa că încăperea rezervată lui pentru a-și face temele era biroul tatălui său: o cameră bântuită de imagini și obiecte demonice, atârnată pe pereți în loc de tablouri, sau ca ornamente pe birou.

Mobilierul includea și reproduceri de schelete, amplasate în colțurile biroului și parțial și în restul casei. Un set de obiecte definite ”deranjante” de procuror, care l-au speriat pe micuț, conștient că trebuie să respecte sarcina care i-a fost încredințată de tatăl său: obținerea de note mari la școală.

Dar performanța academică a lui Luca, chinuit de coșmaruri în care vede monștrii în dormitorul lui și complet înfricoșat, este modestă. Doarme putin. Nu socializează foarte mult, îi este frică să-și invite colegii în casa aceea înfricoșătoare.

Mama devine conștientă de drama pe care copilul o trăiește în fiecare zi, o vede din ce în ce mai rău și, plângând de frică, protestează.

La început fără să ridice prea mult vocea. Apoi decide să-și înfrunte partenerul cu hotărâre, încercând să-l convingă să scoată însemnele satanice din casa lor. Atunci bărbatul o amenință și o leagă de pat. Dându-i și câteva palme, spunându-i să nu mai ia partea copilului.

Femeia, constituită parte civilă în procesul contra soțului, a părăsit în cele din urmă casa împreună cu Luca, preferând să se pună sub adăpostul serviciilor sociale, pentru o perioadă. De atunci copilul și-a îmbunătățit notele școlare și viața.

Pentru că l-a obligat pe Luca să trăiască în această permanentă stare de teamă, judecătorul l-a condamnat pe tatăl său, în vârstă de 57 de ani, un muncitor calificat calabrian care trăia cu familia la Roma, la trei ani de închisoare, sub acuzația de maltratare în familie și amenințări agravate și la adresa partenerului său și a mamei lui Luca.

Pedeapsa a fost mai severă decât cea cerută de procuror, care propusese doi și opt ani de închisoare. Bărbatul și-a pierdut și autoritatea părintească asupra fiului său.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU