Tatăl lui Sebi, studentul ucis în accidentul de la 2 Mai: ”În țara noastră banul este la putere, banul cumpără totul, la justiție, la cei care ne conduc”

Tatăl lui Sebi, studentul ucis în accidentul de la 2 Mai: ”În țara noastră banul este la putere, banul cumpără totul, la justiție, la cei care ne conduc”

Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre cei doi tineri uciși în august 2023 de către Vlad Pascu care se urcase drogat la volan, a declarat, în cadrul podcastului „Fain&Simplu cu Mihai Morar”, că senzația lui este că toată lumea implicată în procesul lui Vlad Pascu este cumpărată.

Valentin Olariu susţine că nu mai are încredere în justiţia din România şi anunţă pentru sâmbătă, 13 aprilie, un protest în Piaţa Victoriei. „Facem apel la toți cetățenii să fie alături de noi pentru a ne spune cuvântul și pentru a le face dreptate lui Sebi și Robertei”.

”Nu mai am încredere nici 1% în justiția din România”

„Nu mai am încredere nici 1% în justiția din România. Vreau să se audă unde trebuie și să poată cineva să ne facă dreptate. În țara noastră banul este la putere, banul cumpără totul, la justiție, la cei care ne conduc.

Pe Sebi nu-l mai am și nu-l mai aduce nimeni înapoi. Fac asta (evenimentul de sâmbătă din Piața Victoriei – N.R.) pentru fata mea și pentru ceilalți copii care există și sunt în viață să nu mai moară din cauza unor drogați care se urcă la volan. Eu cred că se urcă conștienți la volan, părerea mea”, a spus Valentin Olariu.

Întrebat dacă crede că familia lui Vlad Pascu și-a folosit influența, în orice fel, din momentul producerii tragediei și până acum, Valentin Olariu a răspuns că senzația lui este că toată lumea implicată în proces este cumpărată.

„Să ne aducem aminte de ce a vorbit mama lui Pascu cu el. Când a zis că a dat o groază de bani ca să îi spele rușinea. Eu cred că de la procuratură, la judecător, cred că toată lumea este cumpărată. Așa mi-a dat mie de înțeles în cele trei termene, nerezolvând nimic, doar Vlad Pascu momentan are un câștig de cauză”, a declarat Valentin Olariu.

Momentul în care judecătoarea a întrebat dacă victima este în sală

Valentin Olariu a relatat şi episodul în care judecătoarea a întrebat dacă e prezent în sală şi fiul său, unul dintre cei doi studenţi ucişi lângă staţiunea 2 Mai.

„Am intrat sperând că se va face dreptate. Doamna judecător Ancuța Popovici a făcut prezența. După aceea a întrebat dacă Andrei Sebastian Olariu este în sală și îi voia buletinul. Asta a fost pe data de 4 martie, cred. El a murit pe 19 august.

Nu cred că a citit dosarul. Dacă luam un om de pe stradă cred că știa mai mult despre caz, care a fost mediatizat. Ea îl voia pe domnul Andrei Sebastian să fie în sală. Mi-au dat lacrimile instant. Cei de la presă mi-au zis să mă calmez. Cred că a fost făcută ca să îmi ies din fire, să fac o nefăcută în sală, să se mai prelungească procesul”, a povestit tatăl lui Sebi.

Valentin Olariu susține că judecătoarea nu și-a cerut niciodată scuze pentru gafa pe care a făcut-o.

„Doamna avocat i-a spus că victima nu are cum să fie în sală. Nu și-a cerut scuze. Mesteca gumă în fața noastră, nu și-a cerut scuze sub nicio formă. Chiar am fost umilit. M-am întors și am stat cu spatele la ea până m-am calmat.

A mai dat un termen și ăsta a fost tot procesul. Au amânat procesul din cauză că Vlad Pascu era la Constanța pentru un alt caz, trafic de droguri, și el nu a putut ajunge la proces”, a explicat Valentin Olariu.

„Dacă nu era presă și media, Vlad Pascu azi era în altă țară”

Tatăl lui Sebastian Olariu a comentat şi recentele declarații date de tatăl lui lui Vlad Pascu, care a susținut că presa din România încearcă să îi „asmute” pe părinții victimelor împotriva familiei sale.

„Dacă nu era presă și media, Vlad Pascu azi era în altă țară, la soare, cazul era închis. Și noi ne plângeam copilul cum o facem și acum. Vrem ca familia Pascu să simtă ce simțim noi, închizându-l pe Vlad Pascu în pușcărie, să își dea seama ce a făcut”, spune Valentin Olariu.

Potrivit acestuia, avocații lui Vlad Pascu încearcă să dea vina pe victime. „Au o singură scuză, că ei nu mergeau regulamentar. Asta e singura lor scuză și singurul lucru de care se agață. Că nu mergeau pe cealaltă parte a drumului, unde erau niște boscheți foarte mari, unde ar fi trebuit să meargă pe șosea.

Eu cred, părerea mea, copiii au mers exact pe unde trebuia ca să nu pățească ceva, să dea o mașină peste ei. Au mers aproape de gard, linie continuă, bordură și apoi un terasament de pământ”, a spus tatăl lui Sebastian.

Valentin Olariu a mai spus că avocaţii lui Pascu au solicitat în urmă cu o lună şi jumătate o mediere cu părinţii celor doi copii decedați, Sebastian și Roberta, dar au refuzat să meargă. „Cred că voiau să ne ofere bani pentru tăcerea noastră”.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories