3dots.ro

Tatăl studentei ucise în Timişoara, discurs emoţionant în faţa prietenilor ei: „Vă rog să o scuzaţi pe Andreea dacă v-a greşit cu ceva. Şi să o aveţi în amintirea voastră!” – video

Tatăl studentei ucise în Timişoara, discurs emoţionant în faţa prietenilor ei: „Vă rog să o scuzaţi pe Andreea dacă v-a greşit cu ceva. Şi să o aveţi în amintirea voastră!” – video

Din articol:

Colegii Andreei, studenta ucisă de fostul său iubit, s-au adunat în fața Institutului de Medicină Legală din Timișoara, unde familia fetei a venit să-i ridice trupul neînsufleţit.

Din primele informaţii culese de ancheta polițiștilor se pare că tânăra a devenit victima unui moment de gelozie al fostului iubit, izbucnit îatunci când l-a anunțat că ea consideră că nu mai au un viitor împreună, după patru luni de relaţie.

Medicii legişti au găsit pe corpul tinerei peste 60 de lovituri de cuţit. Psihologii criminalişti spun că ar putea fi vorba despre o obsesie, ascunsă în spatele imaginii de tânăr credincios şi studios pe care o etala public criminalul, care a omorât-o ca s-o pedepsească pentru că voia să-l părăsească.

Tânărul avea 23 de ani, era şi el student la Medicină şi făcea în paralel Teologia. A atacat-o pe Andreea în apartamentul său, iar surse din anchetă spun că fata s-a luptat cu toată forţa ca să scape cu viaţă, a smuls inclusiv clanţa de la uşa camerei în care fusese încuiată.

Expertiza psihologului criminalist Tudorel Butoi

”Avem un bio instinctual, un individ cu puternice acumulări în zona erotică, afectivă şi, din punct de vedere al gândirii, un individ care şi-a obiectualizat relaţia, ca şi când (ea – N.R.) ar fi al lui. În momentul acela, a cautat să îngusteze câmpul de mişcare al prietenei lui, al victimei şi nu a reușit. Iată de ce a existat şi potenţialul de ripostă din partea fetei, care s-a zbătut, a zgâriat, a lovit pentru că ea avea în joc libertatea.

Conform acestei libertăţi, dorea să se despartă de acest băiat, care repet o obiectualizase şi o socotea ca pe propria lui marfă. De aceea, loviturile sunt atât de multe, pentru că el nu poate să conceapă că o pierde şi, în asemenea cazuri să ştiţi că loveşte până oboseşte, ai 10, 15, 20 de lovituri. ”, afirmă despre acest caz psihologul criminalist Tudorel Butoi.

Tatăl studentei: ”Vă rog să o scuzaţi pe Andreea dacă v-a greşit cu ceva!”

Doborât de durere, tatăl Andreei le-a vorbit colegilor ei care au venit să-i aducă un omagiu la sediul IML din Timişoara. Andreea urma să plece sâmbătă acasă şi cu doar o oră înainte de-a fi ucisă i-a dat un mesaj tatălui pentru a-l anunţa că îşi face bagajul şi va urca în microbuz, apoi nu a mai răspuns la telefon.

Tatăl ei a avut o presimţire sumbră: ”Eram sigur că ceva nu e în regulă. Mă anunţa de fiecare dată orice pas făcea. Am luat maşina şi am plecat spre Timişoara. Nu ştia nimeni ce se întâmplase sau ceva. Eu am fost convins că e ceva. Am oprit la Herculane şi acolo la postul de poliţie am vorbit. Stând acolo au mai sunat pe aici şi au aflat că e ceva şi asta a fost…

Probabil, a dezvoltat o obsesie. Am înţeles că el voia şi ea a zis că o să îi spună că nu voia să aibă o relaţie cu el. Indiferent, pe Andreea nu o mai învie. Orice pedeapsă ar lua, pe mine nu mă încălzeşte cu nimic”.

”Vă rog să o scuzaţi pe Andreea dacă v-a greşit cu ceva! Şi să o aveţi în amintirea voastră!… Era primul nostru copil, nu mai avem niciun ţel în viaţă, nu mai avem pentru ce lupta!”, spune tatăl tinerei.

Agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzaţia de omor. El a cerut în instanţă să fie cercetat în stare de arest la domicilu, dar cererea i-a fost respinsă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs