Tatăl unui tânăr decedat după Colectiv: «Suntem singura ţară care nu învaţă nimic. Nu se schimbă nimic, oricâți oameni ar muri»

29 Ian 2021 | scris de Monica Pavelescu

Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, 22 de ani, unul dintre tinerii care, în urma incendiului produs în clubul Colectiv, în 30 octombrie 2015, a decedat din cauza infecţiilor nosocomiale, căpătate în timpul spitalizării a comentat, pe Facebook, incendiul produs vineri la Institutul ”Matei Balş”, în urma căruia patru pacienți au decedat.

Tatăl unui tânăr decedat după Colectiv: «Suntem singura ţară care nu învaţă nimic. Nu se schimbă nimic, oricâți oameni ar muri»

”Astăzi este despre Matei Balş. Nu pot să spun decât că suntem singura ţară care nu învaţă nimic. Suntem singura ţară în care oricâte tragedii s-ar petrece, oricâţi oameni ar muri, lucrurile rămân neschimbate, conducătorii rămân aceiaşi”, a scris, pe Facebook, Eugen Iancu.

”După fiecare incendiu, în instituții, în fabrici, depozite sau spații publice apare un pompier sau însuși Raed Arafat și ne spune că pompierii tocmai făcuseră un control în respectivul spațiu.

Rezultatul controlului, o amendă sau un avertisment. Pompierii si-au făcut treaba, au bifat o vizită, și-au încasat banii, sunt absolviți de orice vină. Ah și să nu uităm: ”Acest spațiu funcționează fără autorizație de la IGSU”.

Restul este poezie, interventie exemplară, zeci de mașini, lumini colorate… ”ancheta ne va lamuri (dar trec lunile și anii, iar rezultatele anchetelor nu vin, timpul trece, se uită), morți, mereu morți).

Iohannis vine la Matei Balș, Cîțu este si dumnealui interesat de situație. Vor primi informările de la Arafat, același Arafat care știe să numere morții.

An de an ne mor rudele, prietenii, vecinii, colegii în incendii care nu lasă in urmă nimic în afară de durere, niciodată nu se schimbă nimic, absolut nimic”, a mai scris Eugen Iancu.


CLICK - Follow us on Google News