Cum s-a produs accidentul de la Sinaia unde o fetiţă a căzut din telescaun

27 Feb 2021 | scris de Anita Raicu

Fetiţa care a căzut, vineri 26 februarie, din telescaunul din Valea Soarelui de la Sinaia, este membru al Clubului Sinaia Carpaţi şi se afla la antrenament în ziua accidentului.

Cum s-a produs accidentul de la Sinaia unde o fetiţă a căzut din telescaun

Ea se afla în telescaun împreună cu o altă colegă de vârstă apropiată şi de un adult, turist, fără nicio legătură cu clubul.

Directorul Societăţii Transport Urban Sinaia, Cătălin Ţicu, precizează că fetiţa s-ar fi agitat în scaun și a alunecat, iar turistul care o însoţea nu a reuşit să coboare la timp bara de protecţie.

”Am înţeles că fetiţa nu se poziţionase cum trebuie în scaun. Era oarecum pe margine, iar adultul care se afla cu ele nu a reuşit să coboare bara de protecţie la timp.

Fetiţa s-a agitat, s-a foit în scaun, probabil încercând să se aşeze mai bine şi a alunecat. Au încercat să o prindă, dar, din câte am înţeles, au rămas cu o glugă în mână, iar fetiţa a căzut în gol”, a declarat Cătălin Ţicu, directorul Transport Urban Sinaia pentru cotidianul Adevărul.

Bărbatul care însoţea cele două fetiţe nu le cunoştea. Acesta a explicat că el se afla la mijlocul băncii, iar cele două fetiţe s-au poziţionat lateral, tocmai pentru a echilibra telescaunul.

Fetiţa care a căzut avea experienţă, nu era la prima urcare cu teleschiul, doar că de data aceasta nu ar fi reuşit să se poziţioneze bine pe scaun şi ar fi rămas pentru câteva secunde pe margine.

În încercarea de a se trage către spătar, copilul ar fi făcut o mişcare greşită şi a alunecat înainte ca bărbatul să poată coborî bara de protecţie.

Fetiţa a fost transportată la spitalul din Târgu Mureş cu un elicopter SMURD. A suferit un traumatism la coloană, dar nimic grav.

Va rămâne o perioadă sub observaţia medicilor şi pentru investigaţii medicale suplimentare.

El a adăugat că accidentul s-a petrecut între pilonul doi şi trei al telescaunului, unde distanţa faţă de sol nu era foarte mare, și, în plus, zăpada era afânată, ceea ce a preluat din şoc.

Cătălin Ţicu a explicat că sistemul de protecţie poate fi acţionat automat, dar vineri a fost lăsat ”la liber”. Nu a fost defect, aşa cum s-a vehiculat.

”Fiecare dintre turişti are obligaţia să tragă sistemul de protecţie. Există şi un avertisment în sensul acesta la urcare. Îl putem acţiona şi noi, dar bara aceasta coboară cu tot cu bula din plastic.

Din cauza pandemiei, dar şi pentru că vremea era frumoasă, am considerat să lăsăm turiştii să coboare singuri bara de protecţie”, a spus Cătălin Ţicu.


CLICK - Follow us on Google News