3dots.ro

Teodor Baconschi îl acuză pe cel mai faimos cafegiu român că l-a înșelat: ”’M-a făcut’ ca la alba-neagra!“

Teodor Baconschi îl acuză pe cel mai faimos cafegiu român că l-a înșelat: ”’M-a făcut’ ca la alba-neagra!“

Pentru că lumea era deja sastisită de discuțiile în contradictoriu despre greva profesorilor, o nouă temă de dezbatere, mai bine zis gâlceavă, înfierbântă spritele pe internet…

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi se plânge pe pagina sa de Facebook că ar fi fost înșelat de cunoscutul cafegiu bucureștean Gheorghe Florescu. De unde se dovedește că nici Bookfest-ul nu mai e ce-a fost odat…

Fostul demnitar povestește urmăritorilor săi că atunci când a ajuns acasă,  a remarcat faptul că de pe card îi lipsește o sumă mai mare de bani decât estima el că ar fi cheltuit și i-a cerut socoteală cafegiului, aflând cu această ocazie că a cumpărat cea mai scumpă cafea din lume, fără să știe acest lucru.

Teodor Baconshi s-a oprit la standul cafegiului bucureștean Gheorghe Florescu, găzduit în cadrul târgului de carte Bookfest, de unde a cumpărat un ibric, după care, spune el, ”i s-a pus în brațe” și o pungă de cafea despre care nu i s-a mai spus cât costă.

”Am povestit încântat despre ”cumpărăturile” făcute la cafegiul Gheorghe Florescu. Ei bine, fiți totuși foarte atenți cu acest negustor.

Am luat un ibric (175 ron) și el mi-a pus mieros în brațe și o pungă de cafea. Nu scria prețul nici pe pachet, nici în mica vitrină de la Bookfest. Azi văd, consultându-mi contul, că distracția a costat… 745 RON.

Am bănuit că e o ”eroare” a casierei lui Florescu și l-am sunat, ca să-mi restituie cel puțin 500 de ron. Ca să aflu că, neîntrebat și fără să mă pot informa transparent, mi-a vândut, chipurile, 200 grame din (citez) ”cea mai scumpă cafea din lume” (2000 lei kilogramul!!!!). Escrocherie calificată!”, a scris Teodor Baconschi pe pagina sa de Facebook.

Fostul demnitar român susține că a fost înșelat ca la jocurile de tip ”alba neagra”, unde cei care se implică fără să fie atenți, pot pierde sume mari de bani.

”Cum onctuosul Florescu ”m-a făcut” ca la alba-neagra, nu pot decât să scot de pe pagina mea poza – pe care tot el mi-a cerut-o – și să descurajez orice vizită la magazinul acestui domn.

Te întristează România și prin asfel de practici necinstite, din păcate larg răspândite. Țepari cu pretenții de ”artiști”, hoți cu aere de păstrători ai ”tradiției”. Tradiția șmecheriei și a șarlataniei”, a mai scris fostul ministru.

”Tatăl meu a postat un mesaj în care și-a exprimat punctul de vedere. Prețurile erau afișate, deci nu are dreptate domnul Baconshi. Se vede și în fotografie”, a spus fiica cafegiului bucureștean.

De cealaltă parte, tot într-un mesaj postat pe Facebook, Gheorghe Florescu susține că îl va da în judecată pe fostul ministru de Externe, pentru defăimare și calomnie.

”Ei, dragii mei, și uite-așa, pe nepusă masă, te trezești nevoit să dai în judecată un fost ministru de Externe, pentru defăimare și calomnie.

Să vă fie rușine, domnule Baconschi, aveam o cu totul altă impresie și alte așteptări de la dumneavoastră.

Cuvintele dumneavoastră, scrise fără a fi îndeajuns gândite, deși cu asta vă lăudați că vă ocupați, ne fac rău nu doar mie ca persoană, ci și tuturor celor alături de care fac eforturi uriașe în fiecare zi pentru a oferi clienților mei cele mai bune cafele din lume și delicatese din toate colțurile lumii.

Delicatesele sunt produse rare și costă. Bunul simț însă nu costă nimic. Așa cum se vede extrem de clar în fotografie, în fața fiecărui borcan de cafea se află și prețul.

Nu e aglomerație, deci nici măcar nu se poate spune că ar fi fost obturat în vreun fel”, a scris Gheorghe Florescu.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs