Donație făcută Terapia Cluj: 50.000 de cutii de Favipiravir vor fi trimise la spitale pentru tratarea Covid

28 Oct 2021 | scris de Anita Raicu

Într-un act de o importanță majoră în actualul moment, în care spitalele nu au nici finanțare și nici medicamente, societatea producătoare de medicamente Terapia Cluj donează statului român 50.000 de cutii de Favipiravir, un antiviral cu rezultate în tratarea cazurilor de Covid.

Donație făcută Terapia Cluj: 50.000 de cutii de Favipiravir vor fi trimise la spitale pentru tratarea Covid

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, acceptarea donaţiei de 48.500 de cutii de Favipiravir din partea societăţii Terapia SA pentru ministerul Sănătăţii.

"Guvernul României a aprobat astăzi, 28 octombrie 2021, proiectul de hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătăţii, a unei donaţii de medicamente şi darea în administrare a acestora, în scopul repartizării către unităţile sanitare care tratează bolnavi de COVID-19. (...)

Prin acest act normativ, Ministerul Sănătăţii acceptă donaţia constând în 48.500 de cutii de Favipiravirum, din partea societăţii Terapia SA", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Medicamentul va fi repartizat gratuit în unităţile sanitare care tratează bolnavii de COVID-19.

Ministerul a reglementat, luna aceasta, ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripţie medicală, conform recomandărilor specialiştilor din Comisia de specialitate de boli infecţioase.

Potrivit Protocolului Naţional de tratament al bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul Favipiravir este recomandat de a fi administrat în formele uşoare şi medii de infecţie cu noul corornavirus în prima săptămână de boală.


CLICK - Follow us on Google News