Tibi Uşeriu, la finalul Yukon Arctic Ultra: «Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum»

După finalul Yukon Arctic Ultra, Tibi Uşeriu mărturisește că are două degerături, o tuse pe care a ascuns-o celor care îl verificau și că din punct de vedere emoțional, cursa l-a făcut praf.

Tibi spune că ultima parte a cursei a fost cea mai grea, pentru că a fost zăpadă foarte multă. Despre cursă, el spune că nu se compară cu nimic: ”Am crezut că le-am văzut pe toate, dar nu, aici a fost o experiență… nu se compară cu nimica. Am două degerături, dar mici. Mi-au făcut check-ul, la inimă, la tot, sunt bine, pot să mă duc înapoi la Whitehourse”.

"Dragilor, Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador.

La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic așa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile.

Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!”, a scris Tibi Ușeriu, pe Facebook.