Dublu asasinat la Timișoara. Doi vârstnici uciși pentru încasările de la întreținere

Dublul asasinat la Timișoara. Doi vârstnici, uciși pentru încasările de la întreținere

Doi persoane în vârstă, un bărbat de 75 de ani și soția sa, în vârstă  de 78 de ani, au fost ucișe marți seara, 27 iunie 2023, în apartamentul în care locuiau, în centrul Timișoarei.

Ucigașul care a intrat în casa celor doi soți a acționat cu bestialitate, aplicându-le bătrânilor o serie de lovituri și înjunghiindu-i de mai multe ori cu un cuțit.

Criminalul l-a întâlnit pe nepotul victimelor, care a venit urgent la apartamentul celor doi după ce a fost alarmat de fratele său din Germania, care vorbea cu bunicii săi  la telefon chiar în momentul în care a intrat peste ei agresorul.

Au apucat să-i spună nepotului că cineva a intrat peste ei în casă, apoi convorbirea telefonică s-a întrerupt.

Cei doi s-au luptat pe palier, dar criminalul, după ce a încercat să-l înjunghie și pe nepotul victimelor, a reușit să fugă de la fața locului. El a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă, atât înainte de crimă, cât și după.

El a aruncat, în parcul din fața Bisericii Luterane, o mănușă pe care a folosit-o în timpul agresiunii, care avea sânge pe ea.

Se pare că criminalul a plecat din casa celor doi vârstnici pe care i-a ucis cu 12.000 de lei, încasările din ziua respectivă, ei fiind și administratorii imobilului în care se află numeroase cabinete notariale și case de avocaturi. Din acest motiv se presupune că bărbatul a acționat în urma unui pont.

Zeci de polițiști au fost mobilizați pentru prinderea criminalului. Cei care îi pot ajuta cu informații sunt rugați să sune la 112 sau să meargă la cea mai apropiată secție de poliție.

”Ancheta este în plină desfășurare, se folosesc toate mijloacele și tehnica din dotare și se cooperează cu polițiștii din județele limitrofe, astfel încât rezultatele să fie pe măsură.

Totodată, apelăm și la sprijinul populației, oferindu-vă câteva semnalmente ale bărbatului.

Este vorba de un bărbat în vârstă de aproximativ 30-35 de ani, 1.80 înălțime, păr brunet, nebărbierit, purta pantaloni scurți, închiși la culoare, bluză de trening cu glugă gri și un rucsac, posibil să fie rănit la mâna dreaptă (purta un bandaj improvizat)”, a transmis IPJ Timiș.

Clipul cu alura criminalului îl puteți viziona pe Youtube.