Timișoara. Campion mondial la robotică, mort în accident rutier la doar 19 ani

Autor:

Data:

Timișoara. Campion mondial la robotică, mort în accident rutier la doar 19 ani

Unul dintre tinerii care și-au pierdut viața în tragicul accident rutier de la Timișoara, din noaptea de 22/23 februarie 2023, era campion mondial la robotică. Avea doar 19 ani…

Daniel Tol era un elev eminent, cu rezultate extraordinare pe plan internațional în domeniul roboticii. El făcea parte din echipa Delta Force din Arad, campioană mondială la robotică în anul 2022.

Accidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, 22/23 februarie 2023, puțin după ora 1.00. în Pasajul Michelangelo, din Timișoara.

Șoferul mașinii, un tânăr de 18 ani care avea permis de mai puțin de 3 luni, conducea cu o viteză foarte mare.

El a pierdut controlul volanului și mașina a intrat pe contrasens, unde s-a lovit de zid, după care a fost proiectată într-o autospecială ce aparține Societății de Transport Public Timișoara în care se aflau mai mulți muncitori.

În autoturism se aflau patru tineri – două fete și doi băieți. În urma impactului, doi dintre pasageri, o fată și un băiat, ambii de 19 ani, au murit pe loc.

”Suntem şocaţi de vestea tristă pe care am primit-o, nu îmi găsesc cuvintele să îmi exprim durerea.

Dănuţ era membru al Delta Force încă din al doilea an de existenţă a echipei, adică de mai bine de patru ani.

Era un copil foarte dedicat şi pasionat de robotică şi era implicat în noul proiect FIRST Robotics, care va avea campionat luna viitoare la Istanbul şi unde suntem singura echipă participantă din România”, a declarat mentorul echipei, Corina Botoşan.

Mama tânărului, plină de durere, a postat un mesaj scurt pe pagina de Facebook: ”Drum lin spre cer, îngerașul nostru!” .

Daniel Tol făcea parte din echipa de robotică Delta Force încă de când era elev în clasa a IX-a. Era student în primul an la Politehnica din Tmișoarea, unde era coleg cu Octavian Dragoş-Botoşan, fondatorul echipei campioane de robotică a Liceului Naţional de Informatică Arad.