Timișoara. Legătura dintre criminal și bătrânii pe care i-a ucis

Timișoara. Legătura dintre criminal și bătrânii pe care i-a ucis

Conform unor surse din cadrul anchetei, ucigașul celor doi bătrâni din Timișoara își cunoștea victimele.

Alexandru Andrei Minda locuise cândva în imobilul respectiv și, mai mult, încă datora aproximativ 2.000 de lei la întreținere, pe care femeia, administratorul blocului, îi ceruse să îi achite.

De asemenea, criminalul știa foarte bine data și modul în care se făceau încasările sumelor datorate de locatarii blocului la întreținere.

În momentul în care a sunat la ușa celor doi soți, femeia i-a deschis fără niciun fel de temere, fiind convinsă probabil că venise să achite datoria, dar avea să-și găsească sfârșitul, la fel ca și soțul său, sub loviturile de cuțit ale criminalului.

Criminalul, care, potrivit unor surse, face parte dintr-un cerc de consumatori de droguri, a actionat cu o furie de neînchipuit. I-a batut și i-a injunghiat de mai multe ori pe bătrâni.

Apoi s-a apucat să scotocească în locuință, căutând banii. A fost surprins de nepotul celor doi soți, care a venit într-un suflet, alertat de vărull lui din Germania cu care bătrânii vorbeau la telefon marți seara, când ucigașul a sunat la ușă.

Minda s-a luptat cu nepotul celor doi și a reușit să fugă cu 12.000 de lei.

După două zile de cercetări, timp în care au întocmit și un portet robot al ucigașului și au vizionat o mulțime de înregistrări ale camerelor de supraveghere, polițiștii au reușit să-l identifice și să-i găsească familia.

Jandarmii și polițiștii au făcut și o serie de percheziții în zonele în care bănuiau că se ascunde criminalul, într-un bloc de locuințe și la o pensiune de lângă fabrica de țigări, din zona Gării de Nord.

Joi au fost audiați părinții tânărului, care locuiesc in cartierul Iosefin. O mare parte dintre bănuieli le-au fost confirmate de lucrurile găsite în apartamentul familiei sale, unde aflaseră că venis, se schimbase și plecase din nou

Mai rămăsese doar o chestiune de timp până când l-au prins pe strada, în zona Gării de Nord din Timișoara. Bărbatul nu a opus rezistență.