Timișoara. Un medic rezident din Oltenia se simte discriminat de bănățeni

O tânără originară din județul Gorj, medic rezident în Timișoara, spune că se simte discriminată pentru că este olteancă și, din acest motiv, își dorește să se întoarcă acasă, în Târgu Cărbunești.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, medicul Miruna Vișan povestește întâmplările prin care a fost nevoită să treacă pentru a ajunge la concluzia că nu-i va fi bine niciodata ca olteancă printre bănățeni.

”Înainte să dau admiterea, mai precis înainte să ni se dea subiectele, un domn (asistent universitar presupun) s-a plimbat prin toată sala să ne verifice cărțile de identitate și să afirme: «Tu ai față să intri. Tu nu ai față să intri».

Ajuns la mine a văzut buletinul de Gorj. M-a întrebat «Craiova nu era mai aproape?»… și evident a afirmat ca nu o să intru la Medicină.

Acest asist. univ. a fost și cel care mi-a corectat lucrarea împreună cu alt asist univ. Rezultatul a fost de 9.18.

Nu îi venea să creadă și a mai corectat o data…același rezultat. Și-a cam înghițit limba întrucât era și medie de buget“.

Medicul mai afirmă că deși locuiește de ceva timp printre bănățeni nu poate înțelege sentimentele unora dintre ei pentru olteni.

”Locuiesc in Timișoara de șapte ani și de atâția ani de zile tot nu m-am obișnuit să stau printre bănățeni. Nu îi bag pe toți în aceeași oală întrucât am întâlnit oameni deosebiți pe parcurs, dar nu le înțeleg frustrarea pe care o au asupra oltenilor“.

Miruna Vișan spune că că discriminarea a continuat și în timpul facultății:

”De-a lungul anilor de facultate am cam înghițit în sec anumite jigniri asupra oltenilor. Inclusiv în anul I, când doamna profesor de psihologie a afirmat că:

«Oltenii suferă de logoree. Vorbesc mult și prost». Normal ca ei sunt frustrați… Majoritatea șefilor de catedră, șefilor de secție, directorilor sunt olteni“.

”Suntem toți români, nu ar trebui să mai fie discriminări. Acesta este și motivul pentru care vreau să mă întorc acasă.

De ce «Banatul sa fie fruntea» datorita oltenilor!? Hai sa îi lăsam pe ei să se descurce și să vedem cum va ajunge acest oraș fără noi“, conchide Miruna Vișan în postarea făcută pe Facebook.