3dots.ro

Timișoara. Vietnamezi acuzați că vânează popândăi pentru a-i mânca

Timișoara. Vietnamezi acuzați că vânează popândăi pentru a-i mânca

Mai mulți cetățeni vietnamezi, care locuiesc în căminul unei fabrici din Timișoara, au fost surprinși  pe un câmp din zonă în timp ce săpau și prindeau popândăi.

Anamaria Manolea, președintele Asociației pentru susținerea, promovarea și aplicarea drepturilor animalelor (A.S.P.A.D.A.), care a făcut un denunț penal la poliție și a anunțat și Garda de mediu Timiș.

Anamaria Manolea spune că a primit informația de la un fotograf, care a surprins, în mai multe rânduri, un grup de vietnamezi care prindeau popândăii pentru a-i consuma.

”Acolo unde au fost filmați vietnamezii e o zonă în care s-ar afla vreo 2.000 de popândăi. E pe strada Torino. Se vede pe filmare că prind popândăii și îi pun într-un bidon de plastic. Ce ar putea să facă ei, îi mănâncă, în mod cert.

La e ceva obișnuit. Nu e primul caz de acest gen. A fost un caz șa Dumbrăvița, de unde dispăreau pisicile din Dumbrăvița. În zonă erau muncitori din Vietnam.

Apoi, tot așa au fost prinși vietnamezii la braconaj de fazani și iepuri. Se văd pe camere. Sunt angajații de la fabrica Semaco. Un paznic de acolo m-a căutat să-mi spună că dispar câinii, că a văzut cum jumuleau câinii”, a declarat Anamaria Manolea pentru ziuadevest.ro.

Anamaria Manolea solicită anchetarea săvârșirii unor acte de cruzime și rele tratamente împotriva animalelor, uciderea cu intenție și fără drept, braconaj a unor specii protejate de lege, specia Popândău.

Timișoara. Vietnamezi acuzați că vânează popândăi pentru a-i mânca

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs