Titi Aur despre cauzele carambolului cu 17 mașini de la Brașov. ‘Nu erau teribiliști, dar nu știau două lucruri’

Duminică, pe podul aflat în intersecția drumurilor DN1 Brașov – Predeal – Ploiești și DN1A Brașov – Cheia Ploiești s-a produs un accident în care au fost implicate nu mai puțin de 17 autovehicule.

Titi Aur, expert în conducere defensivă, spune că șoferii implicați în accident nu erau genul de șoferi teribiliști, însă nu aveau anumite informații importante. 

”Cei care conduceau cu siguranță nu erau niște începători sau niște teribiliști, în sensul de viteză excesivă, alcool, droguri. Erau cetățeni normali, șoferi normali, care circulau teoretic normal, dar care nu au știut niște lucruri.

Primul lucru: pe pod apare poleiul mult mai repede, mult mai ușor. Când suntem în jurul temperaturii de zero grade, apare poleiul, mult mai ușor, mult mai repede decât pe asfaltul normal.

Pentru că pământul are inerție termică mare și când vine frigul din aer nu reușește să înghețe apa de pe asfalt.

Dar podul fiind mult mai subțire, și bate vântul și pe dedesubt, se răcește mult mai repede și la minus un grad, minus 2 grade apare poleiul, apare gheața neagră. Acest lucru se învață la cursul de conducere defensivă. Din păcate nu și la școala de șoferi”, a explicat Titi Aur la Digi24