3dots.ro

Titi Aur respiră cu ajutorul unei măşti de oxigen, după ce plămânii i-au fost afectaţi de Covid

Titi Aur respiră cu ajutorul unei măşti de oxigen, după ce plămânii i-au fost afectaţi de Covid

Fostul pilot de raliuri, Titi Aur, are COVID-19 și este internat la spitalul din Bârlad. Respiră cu ajutorul unei măşti de oxigen şi spune că starea lui s-a agravat brusc. Are plămânii afectaţi, însă a transmis că îşi păstrează optimismul.

Titi Aur spune că starea lui de sănătatea s-a agravat brusc. Duminica trecută a fost testat pozitiv. Avea simptome uşoare: oboseală, frisoane şi tuse. S-a izolat şi s-a tratat acasă. După patru zile a fost nevoit să se întoarcă în spital.

”Am simţit că nu pot respira. Şi dacă duminică plămânul era perfect, joi 30% plămânii erau amândoi afectaţi şi atunci m-a internat imediat. Evoluţia este foarte rapidă şi foarte parşivă”, mărturisește Titi Aur.

''Înainte de a se instala panica, se implică ei, ''Îngerii de la Bârlad''. Sunt toţi la fel, albi din cap până-n picioare: medici, asistenţi, personalul de la curăţenie, recepţie, etc, dar sunt de o bunătate extraordinară şi explică fiecărui pacient că nimic nu e obligatoriu, dar că e mai bine aşa sau aşa.

Pentru aproximativ 85% recomandare este să stea sub tratament acasă, dar pentru 15% trebuie internare. Pentru mine verdictul a fost mai greu pentru că sunt în cei 15% internaţi'', a mai adăugat pilotul.

”Dimineaţă am avut un episod care m-a speriat un pic. Mi-am aruncat măştile de pe faţă, m-am ridicat bărbăteşte din pat şi am deschis geamul, am luat o gură de aur şi când am plecat către toaletă am uitat să încălzesc motorul şi eram cu frâna de mână trasă, nu mi-a mai ajuns aerul. Mi-am luat saturaţia şi aveam 60, asta înseamnă de intubat, am intrat în panică”, mai spune fostul pilot de raliuri.

Titi Aur nu îşi dă seama de unde a contractat virusul, pentru că mereu a respectat regulile de protecţie. Din fericire, soţia şi copiii lui nu s-au infectat. Acum, speră ca tratamentul să-şi facă efectul cât mai repede, să iasă din spital şi să revină la treabă, în domeniul care l-a consacrat.

Titi Aur mărturiseşte că oricât de puternic ai fi sau crezi că eşti, când se confirmă că eşti infectat cu SARS-CoV-2 ''încep să se schimbe un pic valorile în cap''.

”Atunci când treci prin momente d-astea. Nu-ţi mai trebuie nici milionul de euro, ci îţi trebuie sănătate. Te gândeşti dacă ai stat suficient timp cu familia ţi se schimbă puţin gândurile”, a mai declarat Titi Aur.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs