Curtea de Apel Bucureşti a decis: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea!

20 Sep 2019 | scris de Anita Raicu

Pe 29 mai, Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat la Secţia Contencios Administrativ Fiscal dosarul deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cere stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea!

În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

Astăzi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. 

Traian Băsescu a comentat vineri decizia Curţii de Apel Bucureşti. 

”Voi contesta decizia la Înalta Curte. Îmi pare rău că a apărut după ce am condamnat comunismul şi am deschis arhivele Securităţii. Nu mă apuc să dau cu pietre în judecători. Nu am ce să-mi reproşez. Astea au vremurile în care eu am trăit. Nu am le comenta.Nu voi face o bătălia publică din acest verdict. Va trebui să fiu mai clar în declaraţiile de la Înalta Curte”, a declarat fostul preşedinte.

Întrebarea care se pune, după ce instanța a admis că Băsescu a fost colaborator al Securității, e cum a ajuns să fie președintele României, trecând de toate verificările serviciilor competente?