3dots.ro

Detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu, internat în spital: vorbește cu dificultate și resimte o stare de oboseală

Detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu,  internat în spital: vorbește cu dificultate și resimte o stare de oboseală

Din articol:

În vârstă de 72 de ani, fostul preşedinte al României Traian Băsescu a fost internat săptămâna trecută la Spitalul Militar din Bucureşti, în secţia de Boli Infecţioase.

Traian Băsescu, sub supravegherea medicilor militari

Traian Băsescu a fost internat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Militar din Capitală, unde ar fi ajuns din cauza gripei, dar afecțiunile sale mai vechi i-au determinat pe medici să-l țină o vreme sub supraveghere.

Surse apropiate de fostul șef de stat au declarat că, duminică, Traian Băsescu s-a simțit mai bine, dar că resimte o stare de oboseală și vorbește cu dificultate.

Eugen Tomac, europarlamentar: ”Ne-a luat și pe noi prin surprindere această evoluție și l-am contactat, i-am transmis că suntem cu gândurile alături de domnia sa. Îi urăm multă sănătate”.

Traian Băsescu, probleme medicale

În luna martie a anului 2022, Traian Băsescu a fost internat la un spital din Bruxelles, după ce i s-a făcut rău pe holurile Parlamentului European în ziua în care a primit sentinţa prin care a fost declarat colaborator al Securităţii. Ulterior, el a fost internat la un spital din Paris, acolo unde a primit tratament şi a făcut noi investigaţii medicale.

Traian Băsescu are în istoricul său medical o mulţime de afecţiuni, cele mai grave fiind cele legate de sistemul circulator, precum şi un emfizem pulmonar.

Mandatul de europarlamentar, ultima legătură a lui Băsescu cu politica

Traian Băsescu a evitat să mai apară în spațiul public din septembrie 2021, când Parlamentul a adoptat legea in urma careia foștii colaboratori ai securității își pierd privilegiile. În calitate de fost președinte al țarii, avea dreptul la indemnizație, la protecție din partea SPP și la casa de protocol.

În prezent, Băsescu este europarlamentar, urmând să-și încheie mandatul în luna iunie a acestui an, și, probabil, ultima  în iunie.

Cu acest mandat, probabil se va sfârși şi ultima sa legătură cu lumea politică, pentru că numele fostului președinte nu apare pe listele candidaților PMP, partid pe care l-a înființat.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs